En del av publiken ropade "apa" till Wayne Simmonds.
1 av 3
En del av publiken ropade "apa" till Wayne Simmonds. - Foto: Bill Kostroun/Scanpix
Det är inte första gången han blir utsatt för rasistiska påhopp. Tidigare fick han ett bananskal slängd på sig under en match.
2 av 3
Det är inte första gången han blir utsatt för rasistiska påhopp. Tidigare fick han ett bananskal slängd på sig under en match. - Foto: Matt Slocum/Scanpix
Klubben bad om ursäkt för fansens uppträdande i ett brev till Simmonds.
3 av 3
Klubben bad om ursäkt för fansens uppträdande i ett brev till Simmonds. - Foto: Paul Sancya/Scanpix

Fansen skrek "apa" till NHL-stjärnan

Tjeckiska ligan skakas av en rasistskandal. Liberecs lockoutade NHL-stjärna Wayne Simmonds blev attackerad av motståndarfans med glåpord.


CHOMUTOV. Skandalscenerna utspelade sig under matchen mellan Chomutov och Liberec i söndags. Liberecs Philadelphia-stjärna Wayne Simmonds var inblandad i ett bråk på isen – och blev sedan utsatt för ett grovt påhopp från läktaren. Motståndarfansen började skandera det tjeckiska ordet för apa, riktat mot Simmonds.

Dagen efter skickade Chomutov ett brev till Simmonds och bad om ursäkt för det inträffade.

– Jag ber de här människorna att inte komma på fler hockeymatcher i Chomutov. Vi vill inte ha dit sådana fans, säger klubbens general manager Jaroslav Veverka enligt Toronto Sun.

Det var inte första gången Simmonds utsattes för rasistiska påhopp. Under en match mot Detroit 2011 skulle kanadensaren lägga en straff och fick ett bananskal kastat på sig från någon i publiken.

Se när publiken skämde ut sig i söndags här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!