Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skridskon skar upp hans urinrör

Leroy Eklöw var med om en minst sagt obehaglig hockeyskada.
1 av 2

Leroy Eklöw var med om en minst sagt obehaglig hockeyskada.

Montage privat/Scanpix

Eklöw spelar med Olofström i division 1.
2 av 2

Eklöw spelar med Olofström i division 1.

Privat

Sport | 05/11/2012 15:00

Här är skadan som får varje kille att rysa. Division 1-spelaren Leroy Eklöw fick en skridsko mellan benen – och ett invärtes sår på urinröret.

OLOFSTRÖM. Först trodde han att det bara var en klassisk pungsmäll. Men när han satte sig i båset förstod han att något var fel.

– Det kändes som att jag hade kissat på mig. Vad fan, vad lustigt, tänkte jag. När jag kom ut i omklädningsrummet skulle jag kissa, men det rann bara blod, berättar Leroy Eklöw för Nyheter24.

22-åringen drabbades av den otäcka skadan när hans Olofström mötte Halmstad förra söndagen.

Han skulle tackla en motståndare, men hamnade bakom honom. Spelaren tog sedan ett skär – och klacken på skridskon åkte upp rakt mellan benen på Eklöw.

"Som att någon högg en kniv i skrevet"

Det blev direkt färd till sjukhuset i Karlshamn, men där kunde inte läkarna lista ut varför Leroy blödde. I stället skickades han vidare till sjukhuset i Karlskrona – och där kom beskedet: ett invärtes sår på urinröret.

– Jag skulle göra urinprov i Karlskrona och det gjorde så ont. Det var som att någon högg en kniv i skrevet. Det kom hur mycket blod som helst. Urinröret är känsligt och inte lätt att träffa, men skridskon hade träffat rakt på.

På Twitter skrev kompisen Jeff Jakobs:

https://twitter.com/JeffJakobs/status/264448037391314946

Medan urinröret läker ska Leroy gå med kateter.

– 22 år gammal och kateter, konstaterar Leroy och garvar:

– Lagom tills jag ska ta bort det på onsdag så har jag vant mig, men det har självklart varit obehagligt.

Vad har du fått för reaktioner från din omgivning?

– Jag har fått en del sms från folk som undrade hur det gick. Det är många som får rysningar när man berättar om det, säger Leroy och fortsätter:

– Jag satt och diskuterade det här med farsan, jag hade hellre brutit båda armarna än att behöva gå igenom det som jag har gjort.

För andra har det slutat blodigare. NHL-spelaren Richard Zednik överlevde en läskig olycka 2008. Se klippet här: