Wayne Simmonds återvänder nu till Kanada. Spelarens agent medger att det delvis har att göra med rasistskandalen.
Wayne Simmonds återvänder nu till Kanada. Spelarens agent medger att det delvis har att göra med rasistskandalen. - Foto: Bill Kostroun/Scanpix

Skrek "apa" – nu riskerar fansen fängelse

Motståndarfansen skrek "apa" mot Liberecs NHL-stjärna Wayne Simmonds. Nu riskerar åtta supportrar fängelse efter påhoppet.


Inte första gången

Det var inte första gången som Wayne Simmonds utsattes för ett rasistiskt påhopp. Under en match mot Detroit 2011 skulle kanadensaren lägga en straff och fick ett bananskal kastat på sig från någon i publiken. Se incidenten här.

CHOMUTOV. Skandalscenerna utspelade sig i slutet av oktober. Anhängare till laget Chomutov skanderade det tjeckiska ordet för "apa" – riktat mot Liberecs lockoutspelare Wayne Simmonds.

De utpekade supportrarna blev portade från Chomutovs matcher.

– Vi vill inte ha dit sådana fans, sa klubbens general manager Jaroslav Veverka då.

Nu skriver den tjeckiska nyhetssajten iDNES att åtta supportrar riskerar fängelse. I början av januari ska de upp i rätten och riskerar att som längst dömas till tre års fängelse.

Sjöng andra rasistramsor

Enligt sajten tillhör supportarna den stökiga gruppen "Black Commandos" och klär sig i svarta huvtröjor och sjalar under matcherna. De anklagas även för att ha skanderat "hu hu hu, Ku Klux Klan" och sjungit en rasistisk sång.

Philadelphia-stjärnan lämnade Liberec i tisdags och åkte hem till Kanada. "Familjeskäl" uppges vara anledningen.

– Jag vill inte säga att det inte har något att göra med incidenten. Men det finns flera orsaker till varför han lämnar, säger spelarens agent Eustace King enligt USA Today.

Se när supportarna skämmer ut sig här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!