Torsdag 16 Sep
Stockholm

NHL-stjärnan missar JVM

Mika Zibanejad missar JVM.
1 av 2
Mika Zibanejad missar JVM. Foto: Jeff McIntosh/Scanpix
19-åringen uppges vara skadad och kommer därför inte vara aktuell för spel.
2 av 2
19-åringen uppges vara skadad och kommer därför inte vara aktuell för spel. Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Mika Zibanejad missar JVM. 19-åringen uppges ha ådragit sig en skada och tvingas därför att tacka nej.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nöjd med samarbetet

Dialogen mellan Ottawa Senators och Svenska hockeyförbundet har gått via Peter Forsberg. Han själv är väldigt nöjd med hur samarbetet har utvecklats och menar att det inte har funnits någon intrig mellan de båda parterna i frågan om Zibanejad.

– De hade kunnat stänga dörren, men de ville verkligen lösa det. Men han har inte varit på is, och en sjuk Mika Zibanejad har inget i JVM att göra.

OTTAWA. Turerna kring Mika Zibanejads vara eller inte vara i JVM har varit många. Men på måndagen står det klart att den 19-åriga Ottawa-stjärnan missar chansen att försvara ett svenskt guld.

– Jag har pratat med Bryan Murray, general manager för Ottawa Senators, för en kvart sedan. De har bestämt att han kommer att vara hemma i Ottawa. De släpper inte honom på grund av att han inte varit på is på tio dagar, säger Svenska hockeyförbundets vice ordförande Peter Forsberg till Nyheter24.

Återvänder till Ottawa

Zibanejad som spelar med Binghamton Senators under NHL-lockouten är på väg tillbaka till Ottawa för att genomgå en hälsokontroll. Han har dock inte tränat de senaste dagarna, men exakt vad det rör sig om för typ av skada är oklart.

– Murray sa till mig att de är oroliga för hans hälsa, de kommer att ta ner honom till Ottawa för hälsokontroll, säger Forsberg och fortsätter:

– Han mår inte bra och det får vi respektera.

"Då hade de släppt honom"

Om det inte vore för att Zibanejads skadeläge så hade han varit högaktuell för att spela JVM.

– Då hade de släppt honom, de hade ingen anledning att inte släppa en frisk spelare, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela