Torsdag 2 Dec
Stockholm

Hockeytränaren får fängelse – för att ha fällt en 13-åring

Hockeytränaren fick 15 dagars fängelse i Kanada för att ha fällt krokben på en 13-åring.
Hockeytränaren fick 15 dagars fängelse i Kanada för att ha fällt krokben på en 13-åring. Foto: Faksimil/Youtube

Är du en ishockeytränare ska du inte fälla en 13-åring så att han bryter handleden. Då kan du, precis som kanadensaren Martin Tremblay, få fängelse och förstöra ditt äktenskap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Domen alla pratar om i Kanada har avkunnats. Knattehockeytränaren Martin Tremblay får 15 dagar fängelse och ett års villkorlig dom – för att ha fällt en 13-årig motståndare efter en knatteligamatch. 

När alla skulle tacka varandra efter matchen valde Tremblay i stället att fälla krokben på en 13-åring som föll och bröt handleden. 

Domaren Patrick Chen sa att 48-åringen hade utnyttjat sin position som tränare och jämförde det med "ett fegt slag". 

Tremblay erkände handlingen men hans advokat Robert Bellows bad rätten att ändra domen till 30 dagars husarrest och 18 månaders villkorlig dom. Värst har allmänhetens dom mot Tremblay varit enligt hans advokat. 

Han berättar att hockeytränaren har fått "betala ett enormt pris" för sina handlingar som till exempel hans äktenskap, att han har förlorat flera kontrakt i byggbranschen där han jobbar och att han aldrig kommer kunna vara tränare i hockey igen.

– Det är hemskt. Han har lagt ner år efter år att coacha i hockey. Nu är allt det över, på grund av en incident som hände när han hade slutat ta sina antidepressiva tabletter under tre veckor, säger advokaten enligt CBC


Kommentera
Kopiera länk
Dela