1 av 6
Sverige förlorade bronsmatchen mot Schweiz med 4–3, efter att ha tappat allt i tredje perioden. - Foto: BILDBYRÅN / Joel Marklund
Michelle Löwenhielm gav Sverige ledningen med 1–0 efter 14 minuter.
2 av 6
Michelle Löwenhielm gav Sverige ledningen med 1–0 efter 14 minuter. - Foto: BILDBYRÅN
Sverige utökade till 2–0 genom Erica Udén Johansson i slutet av andra perioden.
3 av 6
Sverige utökade till 2–0 genom Erica Udén Johansson i slutet av andra perioden. - Foto: BILDBYRÅN
Sara Benz reducerade för Schweiz till 2–1.
4 av 6
Sara Benz reducerade för Schweiz till 2–1. - Foto: BILDBYRŁN / Joel Marklund
Phoebe Stanz utjämnade till 2–2 för Schweiz.
5 av 6
Phoebe Stanz utjämnade till 2–2 för Schweiz. - Foto: BILDBYRÅN / Joel Marklund
6 av 6
Med lite mer än sex minuter kvar av tredje perioden hade Schweiz vänt på matchen och tagit ledningen med 3–2. - Foto: BILDBYRÅN / Joel Marklund

Sverige tappade bronset efter kollaps mot Schweiz

Efter en kollaps i tredje perioden slutade Sverige fyra i damturneringen i hockey. Bronsmatchen mot Schweiz slutade med en 4–3-förlust.

Damkronorna ledde med 2–0 inför den tredje perioden i bronsmatchen mot Schweiz. I sista perioden tappade man dock allt och fick finna sig i att sluta på fjärde plats.

Sverige öppnade målskyttet i matchen efter 14 minuter då Michelle Löwenhielm framspelad av Cecilia Östberg satte dit 1–0.

Med ungefär en minut kvar av den andra perioden utökade Damkronorna till 2–0. Än en gång var det Östberg som spelade fram pucken, men den här gången till Erica Udén Johansson, och bronset kändes väldigt nära.

Tappade allt

Matchen skulle dock komma att svänga rejält efter att Schweiz utjämnat till 2–2 under den tredje periodens första sex minuter. Målskyttar för Schweiz var först Sara Benz och sedan Phoebe Stanz.

Efter 13.43 i tredje perioden hade Sverige tappat bronset helt då Jessica Lutz gav Schweiz ledningen med 3–2.

Det skulle bli värre när Schweiz till och med tog ledningen med 4–2 efter mål i öppen bur av Alina Müller.

Lyckades reducera

Spänningen var dock inte helt över eftersom Sverige skulle komma att reducera till 4–3 med 44 sekunder kvar genom Pernilla Winberg, men det räckte inte.

Vad som såg ut att bli ett brons inför den tredje perioden tappades totalt och i stället var det Schweiz som fick fira efter slutsignalen.