Wikegård inblandad i branddrama

Hotellet Niklas Wikegård och resten av SVT-gänget bor på brinner. Det ryktas om dödsfall.


Nyheter24:s bloggare Niklas Wikegård och SVT-gänget för junior-VM är inblandade i ett branddrama på Radisson Hotel i centrala Ottawa. Första våningen på hotellet är helt utbränd. Flera ungdomar sägs vara saknade. Fyra personer är skadade, varav en allvarligt, meddelar brandchefen Larry King till Ottawa Sun.

I sin blogg på Nyheter24 skriver Niklas Wikegård själv om vad som egentligen hänt:

"Det nya året kunde börja bättre. Vårt hotell har drabbats av en brand som rasar för tillfället. Jag hade tänkt att börja 2009 med en härlig pannkaksfrukost.

Men i stället för en härlig frukost tillsammans med mina kollegor på SVT fick vi hals över huvud rusa ut på gatan. Detta efter att brandlarmet gått.

Men i dag var det skarpt läge. Det var det inte i går kväll, då larmet gick och alla fick slänga sig ut på gatan. Men tack och lov var det varken rök eller eld. Det var det däremot i morse, när larmet gick igen. Jag skall ärligt säga att jag trodde att det var något galet på larmet, och var väl så där snabb ut på gatan från mitt rum på fjärde våningen.

Men när jag står där på gatan ser jag att det väller ut svart rök från hotellets andra våningsplan. Då förstod vi alla att det var allvarligt. Det går en massa rykten just nu om vad som egentligen inträffat, mina kollegor har fått kasta på sig de kläder man hann att få med sig ut och ställa sig i kylan.

Tyvärr måste jag meddela att det sägs att personer är saknade. Det är väldigt oklart just nu som egentligen hänt. Men en sak är säker.

Det brinner på vårt hotell."

SVT har nu flyttat sin tio man starka redaktion till ett hotell i närheten av brandhotellet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!