Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordbrand - SVT-personal till sjukhus

- 02/01/2009, 08:41 -

Polisen har hittat en brandbomb i SVT:s brandhotell. Tre medarbetare fick uppsöka sjukhus.

Branddramat på Niklas Wikegårds hotell har tagit en ny vändning. Polisen i Ottawa har hittat en bomb i Hotel Radisson där branden bröt ut och misstänker mordbrand. Tre SVT-medarbetare som var på plats för att rapportera från JVM fick uppsöka sjukhus. Värst gick det för redaktören Markus Törngren som inandades röken från branden.

– Ja, det var några jobbiga minuter när vi inte hittade någon väg ut, men till slut lyckades jag och en kille till lyfta upp garageporten så pass mycket att vi kunde komma ut på gatan, berättar Markus som var en av dem som tvingades uppsöka sjukhus efteråt tillsammans med fotografen Rickard Dolk och producenten Mattias Pettersson, skriver Aftonbladet.

Innan det riktiga branddramat utlöstes ett falsk brandlarm som först troddes vara ett pojkstreck. Men polisen misstänker nu att brandlarmet kan ha utlöst för att på så sätt lura de boende att också den nya larmsignalen var falsk.

– Jag vet inte vad jag ska tro, men det känns ju ruskigt obehagligt att någon försökte tända eld på hotellet med avsikt. Det var tur att vi ändå tog oss ut så snabbt som vi gjorde, säger Niklas Wikegård som nu flyttat till ett annat hotell längre ned på gatan.

En person fördes till sjukhus med tredje gradens brännskador på 20 procent av kroppsytan.

Skrivet av: