Det var efter matchen mellan Örebro och Brynäs det hände.
1 av 5
Det var efter matchen mellan Örebro och Brynäs det hände.
Örebro vann matchen.
2 av 5
Örebro vann matchen. - Foto: Bildbyrån
Och det var dålig stämning på bussen hem till Gävle.
3 av 5
Och det var dålig stämning på bussen hem till Gävle. - Foto: Bildbyrån
21-åringen blev dömd mot hans nekande.
4 av 5
21-åringen blev dömd mot hans nekande. - Foto: Bildbyrån
Mannen skyllde på "grabbig stämning".
5 av 5
Mannen skyllde på "grabbig stämning". - Foto: Bildbyrån

Ströp annan supporter efter match – skyllde på "grabbig stämning"

I bussen på väg hem från bortamatchen ströp en supporter en annan.


Det var efter matchen mellan Örebro och Brynäs i januari som det hände. Brynäs hade förlorat med 2–1 och i supporterbussen på vägen hem var det dålig stämning, skriver Arbetarbladet.

Den 26-årige mannen satte sig längst bak i bussen för att undvika de berusade supportrarna för "han blir trött när Brynäs förlorar". En 21-årig man ska ha väsnats mycket vid mikrofonen framme i bussen och 26-åringen ska ha sagt åt honom att "ge fan i den där jävla micen", varpå 21-åringen blev sur.

Bildkälla: Bildbyrån

21-åringen ska då ha gått bort och tryckt ner honom i sätet och stryp honom med båda händerna under 15-20 sekunder, och då frågat "har du panik?"

21-åringen menar att man tacklades och skojade på bussen och gjorde "grabbiga grejer". Han menar också att han ramlade över 26-åringen och inte ströp honom alls. Trots det dömdes han mot sitt nekande för misshandel och dagsböter motsvarande 9 500 kronor.

SHL
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Åker du på bortamatcher?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.