Ryssland vann stort i premiären

Sveriges gruppkamrat Lettland besegrades med 4-1.

Ryssland hade inga som helst problem med Lettland i premiärmatchen i Sveriges grupp i ishockeyns junior-VM i Kanada.

Ryssarna vann mötet på annandagen med 4-1.

Efter assist från bland annat Pavel Tjernov gjorde Vjatjeslav Voinov 1-0 i power play i slutet av den första perioden. Tjernov, som är klubbkamrat med Tre Kronors backveteran Magnus Johansson i ryska Atlant Mytisjtj, svarade sedan själv för tvåan innan Maxim Gontjarov satte 3-0 till Ryssland.

Lettland reducerade visserligen i slutet av sista akten, men Dmitrij Klopov ordnade 4-1 i slutminuten.

Småkronorna, som först ska ta sig an Finland och Slovakien, möter Lettland den 29 december och Ryssland på nyårsafton.

I JVM:s andra grupp, grupp A, vann USA enkelt mot Tyskland i premiärmatchen. Tyskarna lyckades visserligen kvittera Colin Wilsons ledningsmål till 1-1 i mitten av den första perioden, men därefter var det bara USA som gällde.

Matchen slutade till sist 8-2 efter att USA:s Matt Rust fastställt segerresultatet i matchens sista sekund.

I grupp A spelar - förutom de båda länderna - Kazakstan, Tjeckien och hemmanationen Kanada.