Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif Boorks utspel om tiggarna: "De gör inte ett handtag"

Leif Boork har uttryckt sina åsikter om tiggeri.
1 av 4

Leif Boork har uttryckt sina åsikter om tiggeri.

Bildbyrån

Leif Boork.
2 av 4

Leif Boork.

Bildbyrån

Leif Boork.
3 av 4

Leif Boork.

Bildbyrån

Leif Boork.
4 av 4

Leif Boork.

Bildbyrån

Sport | 17/08/2015 08:41

Damkronornas förbundskapten har gett sig in i tiggeridebatten.

Förbundskaptenen för det svenska damhockeylandslaget har av någon anledning gett sig in i debatten om tiggeri. På sin Twitter har Leif Boork uttryckt sina åsikter.

Det är mina personliga åsikter och jag står för dem, säger Boork till Aftonbladet.

I en intervju med Aftonbladet svarar Boork på sitt utspel.

Om tiggarna hade fått välja hade de knappast suttit där och tiggt pengar?

– Nej, självklart inte. Och det här handlar inte om Romer eller invandrare. Det jag vänder mig emot rent generellt är passivt tiggeri. Det är en sak om man gör något konstruktivt, om man spelar musik eller underhåller eller vad som helst för att förbättra sin situation, då skulle jag personligen kunna stödja det. Men att sitta still med en mugg 8-10 timmar om dagen och inte göra någonting … det har jag svårt att acceptera. Det berör mig starkt, oavsett vilka människor det handlar om. Det har inget med etnicitet att göra, säger Boork till Aftonbladet.

Du twittrar förstås som privatperson, men du förstår att det blåses upp eftersom du är förbundskapten för Damkronorna. Är det något du reflekterat över?

– Jag vet inte. Det här är mina personliga åsikter och jag står för dem. Jag vet inte hur förbundet kommer reagerar på det här, men mig veterligen har vi inget i stadgarna som förhindrar en förbundskapten från att ha uppfattningar om samhällsfrågor. Vad du än har för arbete måste du väl få lyfta upp dina synpunkter, säger Boork till Aftonbladet.


Håller du med?