Mycket fult spel i matchen. - Foto: BILDBYRÅN
RÄDDAR!
11 av 11
RÄDDAR! - Foto: BILDBYRÅN

Sverige krossade Schweiz i premiären av JVM – trots fult spel och skador

I premiären av JVM slutade Sverige på topp och slog Schweiz. Segern blev dock dyrköpt och matchen var full av hårt spel och skador.

Som vanligt var förväntningarna höga när Juniorkronorna hade JVM-premiär. Matchen som gick mot Schweiz slutade 8-3 till svenskarna och det största som tas med från matchen är det stundtals fula spelet och skadorna. Sveriges stjärna William Nylander knockades av Schweiz Chris Egli. Schweizaren åkte på matchstraff och Nylander kan missa resten av turneringen.

Sverige inledde med två mål i inledningen av första perioden. Schweiz hade svårt att hålla upp tempot med juniorsvenskarna. Några vassa lägen förvandlades till ingenting. Men sen kom den – reduceringen i slutet av första perioden som svenskarna inte väntade länge med att öka till 3-1 i samma veva.

Efter det gick det bara som av farten. I slutet av andra perioden hade ledningen utökats till 6-2. Med riktigt läckra mål. Schweiz lyckas inte visa sin utmanarstatus. I tredje perioden var det klart och Sverige ökade till 8-3.

Dramat var som sagt på topp. Bland annat också när Joel Eriksson Ek avancerade i mittzonen när han tacklades i ansiktet av schweizaren Fabian Heldner. Spelet fortsatte dock och domarna var inte riktigt snabba eller ens riktiga i sitt beslut. Tre svenska spelare tvingades kliva av.

Innan matchen kändes det onekligen ganska tungt med bland annat avhopp från mästerbacken Gustav Forsling som var skadad. Förra året var han en självklar del i all star-teamet bland samtliga spelare i turneringen.