Snyggt!
1 av 4
Snyggt! - Foto: BILDBYRÅN
Totalt överlägsna!
2 av 4
Totalt överlägsna! - Foto: BILDBYRÅN
HÖLL NOLLAN!
3 av 4
HÖLL NOLLAN! - Foto: BILDBYRÅN
Gruppsegrare! Mot seger!
4 av 4
Gruppsegrare! Mot seger! - Foto: BILDBYRÅN

Sverige gruppsegrare efter storseger mot Danmark

Wohooo! Sverige gjorde vad de skulle och knockade Danmark.


Sverige besegrade lillebror Danmark i JVM med 5-0. Första målet kom redan efter 13 sekunder när Adrian Kempe slog till direkt. I mitten av första perioden kom sedan 2-0 genom ett skott av Gustav Forsling från blålinjen i powerplay.

I slutet av andra perioden ökade sedan Oskar Lindblom på till 3-0 med en styrning efter pass från Adam Ollas Mattsson. Lindblom tar därmed sin andra poäng för matchen, då han även assisterade till första målet av Kempe.

I mitten av den tredje perioden utökar sedan William Lagesson till 4-0 och gör sitt första mål i turneringen, med ett fint skott upp i nättaket. Sista målet för Sverige kom via Alexander Nylander i slutet av den tredje perioden, som då klättrar upp till delad ledning i turneringens poängliga.

Niklas Wikegård var dock inte helt imponerad av Sveriges spel.

– Jag är inte missnöjd men det finns ett par nivåer till, säger han i TV4 Play Premium efter andra perioden.

I mål fick 18-årige Felix Sandström chansen för Sverige, Linus Söderström fick alltså vila efter sin superinsats mot USA. Sandström fick dock inte speciellt mycket att göra, med endast 9 skott mot sig, medan Sverige öste in 48.

Denna vinst innebär att Sverige går upp på 9 poäng och kommer därmed att vinna sin grupp. Kanada tappade 1 poäng mot Schweiz och kan maximalt få 8 poäng om man besegrar Sverige imorgon. USA kan också de komma upp på 9 poäng, men där har Sverige fördel genom inbördes möte.

Detta betyder att Sverige får möta det lag som kommer fyra i grupp B i sin kvartsfinal, vilket troligtvis blir Slovakien. Man undviker därmed att möta Finland, Ryssland eller Tjeckien och får då en lättare väg till semifinalen. Även Danmark kommer troligtvis att ta sig till kvartsfinal, om inte Schweiz skräller och slår USA i sin sista gruppspelsmatch.

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch mot Kanada i morgon kl 19.

JVM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vinner vi JVM?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?