Vilka kommer att stå som segrare?
1 av 7
Vilka kommer att stå som segrare? - Foto: Bildbyrån
Finland besegrade Kanada i kvartsfinalen.
2 av 7
Finland besegrade Kanada i kvartsfinalen. - Foto: Bildbyrån
Heja!
3 av 7
Heja! - Foto: BILDBYRÅN
Sverige besegrade Slovakien.
4 av 7
Sverige besegrade Slovakien. - Foto: Bildbyrån
Snyggt!
5 av 7
Snyggt! - Foto: BILDBYRÅN
Heja Sverige!
6 av 7
Heja Sverige! - Foto: BILDBYRÅN
De besegrade även Kanada i gruppspelet.
7 av 7
De besegrade även Kanada i gruppspelet. - Foto: BILDBYRÅN

Sveriges chans till revansch – nu ska den finska publiken tystas

2014 förlorade vi finalen på hemmaplan. Är det äntligen dags för revansch nu?


JVM 2014, final mellan Finland och Sverige, på hemmaplan i Malmö. Matchen gick till övertid, där den svenska publiken tystades av finske stjärnan Rasmus Ristolainen då han stänkte in segermålet.

JVM 2016, semifinal mellan Finland och Sverige, på hemmaplan för Finland. Dags för revansch och Sveriges tur att tysta den finska publiken.

Sverige vann sin grupp och fick därmed möta andra gruppens fyra, Slovakien, i sin kvartsfinal i lördags. Juniorkronorna dominerade matchen och vann skotten med 55-17 och målen med 6-0, Linus Söderström höll därmed sin andra nolla för turneringen.

Senare på lördagskvällen möttes Finland och Kanada i kvartsfinal, vilket på förhand sågs som den mest ovissa av alla. Och jämnt blev det. Med sex minuter kvar av matchen var ställningen 5-5, innan supertalangen Patrik Leine sköt segermålet till 6-5 för Finland.

Svenska experter menar att Kanada skämde ut sig och tog många onödiga utvisningar, vilket avgjorde matchen i slutändan. Kanada missar därmed semi-final i JVM för första gången på 17 år.

Bildkälla: Bildbyrån

Idag ställs alltså Sverige mot hemmanationen Finland i semifinal, och det lär bli åka av. Turneringens bästa offensiv ställs mot en av turneringens bästa defensiver. Av turneringens tio lag ligger Finland på första plats gällande måleffektivitet och mål i powerplay.

Sverige är dock inte långt efter utan ligger där på tredje respektive fjärde plats. Defensivt däremot ligger Sverige etta i att hålla nollan i boxplay och tvåa i målvaktsprocent. Där ligger Finland långt efter på en sjunde respektive åttonde plats.

Dags att tysta lejonen – Idag kl 15 smäller det!

JVM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilka vinner matchen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.