Onsdag 21 Apr
Stockholm

Sveriges chans till revansch – nu ska den finska publiken tystas

Vilka kommer att stå som segrare?
1 av 7
Vilka kommer att stå som segrare?. Foto: Bildbyrån
Finland besegrade Kanada i kvartsfinalen.
2 av 7
Finland besegrade Kanada i kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån
Heja!
3 av 7
Heja!. Foto: BILDBYRÅN
Sverige besegrade Slovakien.
4 av 7
Sverige besegrade Slovakien. Foto: Bildbyrån
Snyggt!
5 av 7
Snyggt!. Foto: BILDBYRÅN
Heja Sverige!
6 av 7
Heja Sverige!. Foto: BILDBYRÅN
De besegrade även Kanada i gruppspelet.
7 av 7
De besegrade även Kanada i gruppspelet. Foto: BILDBYRÅN

2014 förlorade vi finalen på hemmaplan. Är det äntligen dags för revansch nu?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JVM 2014, final mellan Finland och Sverige, på hemmaplan i Malmö. Matchen gick till övertid, där den svenska publiken tystades av finske stjärnan Rasmus Ristolainen då han stänkte in segermålet.

JVM 2016, semifinal mellan Finland och Sverige, på hemmaplan för Finland. Dags för revansch och Sveriges tur att tysta den finska publiken.

Sverige vann sin grupp och fick därmed möta andra gruppens fyra, Slovakien, i sin kvartsfinal i lördags. Juniorkronorna dominerade matchen och vann skotten med 55-17 och målen med 6-0, Linus Söderström höll därmed sin andra nolla för turneringen.

Senare på lördagskvällen möttes Finland och Kanada i kvartsfinal, vilket på förhand sågs som den mest ovissa av alla. Och jämnt blev det. Med sex minuter kvar av matchen var ställningen 5-5, innan supertalangen Patrik Leine sköt segermålet till 6-5 för Finland.

Svenska experter menar att Kanada skämde ut sig och tog många onödiga utvisningar, vilket avgjorde matchen i slutändan. Kanada missar därmed semi-final i JVM för första gången på 17 år.

Bildkälla: Bildbyrån

Idag ställs alltså Sverige mot hemmanationen Finland i semifinal, och det lär bli åka av. Turneringens bästa offensiv ställs mot en av turneringens bästa defensiver. Av turneringens tio lag ligger Finland på första plats gällande måleffektivitet och mål i powerplay.

Sverige är dock inte långt efter utan ligger där på tredje respektive fjärde plats. Defensivt däremot ligger Sverige etta i att hålla nollan i boxplay och tvåa i målvaktsprocent. Där ligger Finland långt efter på en sjunde respektive åttonde plats.

Dags att tysta lejonen – Idag kl 15 smäller det!

Vilka vinner matchen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela