Champions League igång

- 08/10/2008, 14:40 -

HV71 vann stort. Linköping torskade i debuten.

Mer information följer...

HV71 och Linköping är Sveriges representanter i Champions Hockey League. I potten finns nästan 100 miljoner kronor. I kväll sätter den nya europafesten igång när HV tar emot schweiziska SC Bern i Kinnarp Arena.

– Det ska bli roligt och intressant. Vi laddar som inför vilken elitseriematch som helst. Jag förväntar mig att se ett Bern med bra kvalitéer. Det är ett bra hockeylag som spelar kanadainspirerad hockey. Vi måste spela på topp för att vinna, säger Kenta Johansson, tränare i HV71 till klubbens hemsida.

Att de svenska lagen vill bli bäst i Europa är det ingen tvekan om.

- Vi satsar helhjärtat på det här, det finns det inga som helst tvivel om. Det känns som att det är något stort på gång med Champions League, säger Davidsson till Viasatsport.

Bern ligger på tredje plats i National League A med 22 poäng på 10 matcher efter Davos och Zürich. Men det kommer inte bli en promenad i parken för Jönköpingslaget som haft en tuff inledning av årets elitserien.

– Schweizisk hockey står sig rätt starkt. Den har gått framåt och det ser vi inte minst på deras landslag. Det är viktigt att vi är beredda på tuff match, tror Kenta Johansson.

Även de svenska fjolårsfinalisterna Linköping spelar i kväll. De får inleda mästarligan i Tjeckien när de gästar Slavia Prag. Men för den nye Linköpingtränaren, tjecken Slavomir Lener, är Prag "hemmaplan".

– Jodå, men jag skulle hellre ha stannat kvar i Sverige med tanke på rytmen och rutinerna. Här blir det mycket telefonsamtal, inte minst när jag sätter i mitt tjeckiska SIM-kort, och annan uppmärksamhet i media, men så är det och det finns även positiva saker, säger han till Linköpings hemsida.

Lener ser som resten av klubben fram emot det nya Europaäventyret.

– Vi får chansen till en stor utmaning och att spela i en riktigt stor arena till exempel. Samtidigt blir det en erfarenhet för spelarna på en annan nivå och jag förväntar mig att Slavia kommer att spela intensivt, aggressivt och forechecka hårt, inte minst med tanke på den lilla rinken.

Nu är det bara att vänta och se om hockeyns Champions League blir lika framgångsrikt som fotbollens.

Se Champions Hockey Leagues tralier

Skrivet av: