HV vinnare i Europapremiären

- 08/10/2008, 22:31 -

HV71 vann i premiären av nya Europaligan. Linköping startade desto sämre.

Både HV71 och Kinnarps Arena hade ändrat utseende inför premiären i Champions hockey league på onsdagen.

Men hockeymässigt såg det ut som sig bör för HV. Laget visade mästartakter när SC Bern från Schweiz besegrades med 6-2.

I grupp D förlorade Linköping med 2-4 borta mot Slavia Prag.

I CHL spelar HV i en mörkblå, närmast reklamfri dräkt. Inte olikt NHL-lagens dräkter, som också är rena från reklam. Hemmaarenan såg inte heller ut som den brukar. Nylagd is helt utan reklam, sarger med endast huvudsponsorns namn, och runt om i hela arenan var i princip all reklam ersatt med CHL:s egen logotyp.

Överlag var känslan att CHL är mer stilrent paketerad än en elitseriematch. Och det kan nog vara ett bra drag att tydligt markera att det är något nytt och annorlunda på gång för att skapa intresse för turneringen.

Och de 6 903 åskådarna (nästintill slutsålt) visade inga tecken på det ointresse som motsvarande turnering brottades med på 1990-talet. Så totalt blev det en på alla sätt lovande CHL-premiär för HV.

I HV:s senaste elitseriematch, mot Djurgården i lördags, avgjorde Teemu Laine med matchens sista mål. Mot Bern var det Laine som inledde målskyttet.

Finländaren gjorde både 1-0 och 2-0 och löste därmed eventuella nervknutar för HV.

Efter Laines båda mål spelade HV med stort självförtroende mot ett svagt Bern, och HV-segern var aldrig hotad.

Linköping åkte omgående på tre utvisningar borta mot Slavia Prag men rädde ut underläget efter bra målvaktsspel genom Daniel Henriksson. Johan Fransson kunde sedan ge Linköping ledningen med 1-0 efter 8.31. Hemmalaget svarade med två sena mål i perioden genom Michal Vondrka och Roman Cervenka.

I den andra perioden gjorde Pontus Petterström 2-2, snyggt framspelad av Niklas Persson och Jaroslav Hlinka. Men 18.36 gjorde Roman Cervenka sitt andra mål i power play och ny ledning för Slavia Prag.

I den tredje perioden jagade Linköping kvittering men Adam Svoboda storspelade i hemmamålet och motade totalt 37 av 39 skott. Det var i stället Slavia som gjorde mål genom Jaroslav Bednar som fastställde slutresultat till 4-2 inför 4 108 åskådare.

Kommentarer följer...

Skrivet av: