Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Favoriterna tar emot serieledarna

- 13/10/2008, 07:15 -

Kan Frölunda rubba formstarka Brynäs?

Frölunda har ännu inte hittat superformen, men är på god väg. Bortavinsten mot Djurgården var den fjärde på sex matcher. Och laget visade att de klarar av att avvakta och försvara tills det rätta läget dyker upp. Men trots den fina formen ligger Frölunda fortfarande på nionde plats i elitserien, inget godkänt resultat för en klubb med så starka guldambitioner och de kommer göra för att fortsätta klättringen mot toppen. I kväll gästas Frölunda av de överraskande serieledarna Brynäs i ett kokhett Scandinavium. Gävlelaget har förvånat hela hockey-Sverige med sitt fina och mogna spel. Men kommer Brynäs fortsätta lägga beslag på serieledningen även efter kvällens omgång?

– Eftersom de vann senast, och vi också, så blir det säkert en spännande match. Det känns inspirerande att åka dit och spela i ett Scandinavium där det brukar vara stor publik och bra tryck. Vi brukar ju också ha ett bra stöd där, så det ska bli roligt imorgon, säger Tommy Jonsson, assisterande tränare i Brynäs till klubbens hemsida.

Kvällens kamp bli också Johan "Honken" Holmqvists första match mot sin tidigare klubb Brynäs. Efter en misslyckad period i Dallas Stars återvände "Honken" till elitserien och Frölunda. Han har, liksom Frölunda, kommit gång efter en usel start.

– Sett till de senaste sex seriematcherna, har vi faktiskt vunnit fyra av dem. Kan vi fortsätta så kommer det att bli riktigt bra i slutändan. Och det är ju faktiskt det som räknas, hur det ser ut framemot april, säger tränaren Janne Karlsson.

Den krävande publiken i Scandinavium har trots de inledande förlusterna visat tålamod. Nu vill Karlsson bjuda tillbaka.

– Vi har en mycket bra känsla i Scandinavium och den ska vi fortsätta att bygga på. Vi vet att Brynäs är bra men det känns som att vi är inne i positiv trend. Nu är det dags för oss att börja klättra i tabellen, säger han till Frölundas hemsida.

Skrivet av: