Skellefteå bäst i norrlandsderbyt

Skellefteå vann en öppen match mot Luleå på i hockeyns elitserie i kväll.

Skellefteå vann rättvist mot Luleå i hockeyns elitserie på lördagskvällen. Jämt, tufft och snabbt men dåligt och hafsigt spel bjöd den mållösa första perioden på i norrderbyt. Skellefteå var något bättre, Luleå kom dock starkt i slutet av perioden. Den andra rundan var betydligt roligare att se på. Hemmalaget var klart bättre och kunde rättvist ta ledningen med 2-0. Viljan var det inget fel på men Luleås passningsspel fungerade inte riktigt och laget skulle ha behövt förvalta sina målchanser bättre. I Luleås försvar klickade det vid båda målen i sortering och markering. Reduceringen till 1-2 i powerplay i början av tredje gav Luleå ny luft - derbyt tände till ordentligt. Men sedan Skellefteå gjort 3-1 i numerärt överläge en stund därefter kontrollerade man matchen och ökade på ledningen till 4-1 i tom kasse. Skellefteå hade ett solidare försvar och mer organiserat och avslappnat spel över hela banan. En rättvis seger för västerbottningarna.