HV och Djurgården delade poängen

Oavgjort i slaget om Västsverige.

Färjestad vände ett hotande nederlag efter första perioden till att få med sig en poäng från Scandinavium. Sett över hela matchen var 2-2 mot Färjestad ett rättvist resultat.

Frölunda fick en mycket bra start på matchen och med två snabba mål i mitten av första perioden satte man hård press på Färjestad. Efter den kanske bästa perioden på hemmais för Frölunda kändes 2-0 i underkant.

– Vi fick en mycket tuff start på matchen. Frölunda dominerade totalt den första perioden, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson efter matchen.

Färjestad gav dock inte upp utan kom ut som ett helt nytt lag till andra perioden och liv i matchen. Ett tidigt mål i powerplay och en sen kvittering i mittperioden gjorde att matchen var helt jämn.

– Starkt av oss att komma tillbaka på det sättet, sade Samuelsson.

Kollegan i Frölunda Ulf Dahlén var mindre nöjd.

– Frustrerande att tappa matchen på det sättet när man leder med 2-0 på hemmaplan.

Frölundas powerplay, som fungerade så bra senast mot HV 71 stämde inte alls mot Färjestad. Inte ett mål på fem numerära överlägen. För Färjestad gick det betydligt bättre - reduceringen till 1-2 kom redan efter 10 sekunder i lagets första numerära överläge.

– Jag tycker ändå inte att vårt powerplay var dåligt. Vi skapade bra chanser, men lyckades inte trycka in pucken. Det är mycket små marginaler som avgör, sade Dahlén.

Färjestads kvittering med sex sekunder kvar av mittperioden blev omdiskuterat efter matchen. Lee Goren styrde in ett skott från Rickard Wallin. Gorens klubba såg ut vara misstänkt högt uppe när han styrde in pucken. Efter videobedömning valde dock domaren Thomas Andersson att godkänna målet.

– Som jag ser det var det ett solklart fall av hög klubba, sade Frölundas målvakt Johan Holmqvist efteråt.

– Men, det är domaren som bestämmer.

Johan anser dock inte att det var där som Frölunda förlorade poäng.

– Vi släppte in Färjestad i matchen helt onödigt i den andra perioden. Tyvärr kunde vi inte att fortsätta att spela som gjorde i första perioden. Vi tillät Färjestad att styra oss allt för mycket under andra halvan av matchen. Färjestad är tuffa att möta när man ger dem ytor att spela på, sade Holmqvist.

Det var nöjda Färjestadsspelare som lämnade isen i Scandinavium efter att ha vänt matchen. Minerna hos Frölundas spelare var betydligt mer molokna.

–Det är hårt att tappa så här. Men, det är klart en poäng är bättre än ingen, sade "Honken".

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.