Anger gav Djurgården extrapoäng

Niklas Anger såg till att Djurgården kunde åka hem med en extra poäng.(TT)

Niklas Anger var mannen som lät Djurgården åka hem med en extra poäng från bortamötet med Luleå. Anger satte 5-4 till gästerna drygt tre minuter in på övertiden sedan Djurgården gjort 4-4 med bara 16 sekunder kvar av matchen.

Det var en riktigt underhållande uppgörelse med många mål. Högt speltempo med formidabelt snabba spelvändningar i kombination med försvar som inte var på topp är förklaringen.

Matchen var ganska jämn, men sett till tre perioder var Luleå det vassaste laget.

Luleå har sedan Lubos Barteckos ankomst fått två fullt fungerande anfallskedjor, och mot Djurgården lyckades också norrbottningarna för det mesta hålla sig ifrån utvisningsbåset.

I Stockholmslaget gjorde sparkade Frölundabacken Andreas Holmqvist godkänd debut.

Djurgården kämpade för att kvittera i slutet, och lyckades med 16 sekunder kvar av ordinarie matchtid när Stefan Ridderwall lämnat kassen.