"Foppa" berättar om målet - NHL

"Det känns bättre den här gången."


"Foppa" gör sensationell comeback i elitserien i kväll.

Gårdagens hockeybomb gör att elitseriepulsen stiger ytterligare och i kväll får Modo Hockey tuffast möjliga start när en av ligans främsta guldaspiranter står för motståndet.

Frölunda på hemmaplan - är Peter Forsbergs första match av de tre han ska spela med Modo under sitt veckolånga tryoutkontrakt.

Sedan har han siktet inställt på att ta plats i ett NHL-lag.

– Visst är målet att komma tillbaka till NHL. Om allting funkar jättebra är det möjligt. Det känns dumt att stänga några dörrar. Samtidigt är det ett steg till och det är inte så enkelt att det bara är att hoppa in i ett NHL-lag. Det känns tufft nog att hoppa in i elitserien och vara tillräckligt bra. Men visst har målet varit att komma tillbaka till NHL och se hur man kan hävda sig mot de bästa. Men som det känns idag är jag bara glad att jag kan spela, säger "Foppa" innan han svarar på frågan om han haft kontakt med några klubbar.

– Nej, nej. De vet väl inte ens om att jag ska spela därborta än. Jag har absolut inte pratat med några klubbar och min agent (Don Baizley) har heller inte börjat förhandla med några.För mig handlar det om att ta en match i taget nu. I fjol blev jag sämre då jag började spela och det är inte omöjligt att det blir så igen. Jag tar inte ut något i förskott.

Superstjärnan erkänner att foten känns bättre vid den här återkomsten än tidigare.

– Ja, det känns bättre den här gången, men om det är bra nog går bara att bedöma då jag börjat spela matcher igen. Det är svårt att avgöra på träningar. Det är en helt annan sak med en tävlingsmatch, säger han till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen är Washington Capitals och Philadelphia Flyers två önskeklubbar för Peter Forsberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.