Luleå tog ner Södertälje på jorden

"Vi åker runt som yra höns."


Södertälje kunde inte följa upp sin superinsats hemma mot Linköping när man gästade Luleå och Coop Arena.

Luleå var bättre på allt och värvningarna av tvillingarna Abbott är på väg att bli just den succé alla hade hoppats på och samtidigt förväntat sig.

I dag blev det hela sex poäng av Cam och Chris när Luleå, som hade hemmapremiär, dödade matchen efter bara en period. Då stod det redan 3-0 efter mål av Pär Arlbrandt, Johan Fransson och Niklas Olausson.

– Vi är ett helt annat lag i dag. Allt vi gjorde fel i torsdags gör vi rätt nu, det är ett helt annat jobb vi lägger ner, säger Olausson till NSD.

Södertäljespelarna såg helt skräckslagna ut när Luleå kom i anfallsväg efter anfallsvåg. I den andra perioden satte Chris Abbott 4-0 efter fem minuter. Cam Abbott utökade till 5-0 sex minuter senare.

– Vi tar till vara på våra chanser, säger Chris Abbott till ppv.

Då tog Södertälje en timeout.

– Vi sa till varandra att vi kan bättre än så här. Vi åker runt som yra höns och smäller inte på ordentligt, säger Stefan Gråhns.

Det hjälpte en stund. Gråhns reducerade till 1-5 och sen var det dags för en ny målkavalkad i den tredje perioden. Fransson tryckte in 6-1 och Albrandt blev även han tvåmålsskytt två minuter senare innan Jonas Almtorp gjorde Södertäljes andra och sista mål för kvällen.

Men Cam Abbott var inte klar. Han ville själv knyta ihop säcken och satte 8-2 för Luleå under en kväll där det mesta gick rätt.

– Helt otroligt. de är bara att titta och njuta av de passningar och spel de står för, säger Fransson om tvillingsförvärven.

Peter Popovic, Södertäljes tränare, kan däremot inte svara på varför hans lag kollapsade.

– Det är svårt att svara på det. Men vi fick ingen vidare start i dag. Vi blev överkörda av tåget. Allt det vi gjorde bra mot Linköping gjorde vi dåligt här, sade han.

– Vi hade pratat om att kriga. I stället blev det hängskalle efter några baklängesmål. Vi visade mycket hjärta mot Linköping, här fanns inget av det, sa han efteråt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.