Lördag 16 Okt
Stockholm

Luleå tog ner Södertälje på jorden

"Vi åker runt som yra höns."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje kunde inte följa upp sin superinsats hemma mot Linköping när man gästade Luleå och Coop Arena.

Luleå var bättre på allt och värvningarna av tvillingarna Abbott är på väg att bli just den succé alla hade hoppats på och samtidigt förväntat sig.

I dag blev det hela sex poäng av Cam och Chris när Luleå, som hade hemmapremiär, dödade matchen efter bara en period. Då stod det redan 3-0 efter mål av Pär Arlbrandt, Johan Fransson och Niklas Olausson.

– Vi är ett helt annat lag i dag. Allt vi gjorde fel i torsdags gör vi rätt nu, det är ett helt annat jobb vi lägger ner, säger Olausson till NSD.

Södertäljespelarna såg helt skräckslagna ut när Luleå kom i anfallsväg efter anfallsvåg. I den andra perioden satte Chris Abbott 4-0 efter fem minuter. Cam Abbott utökade till 5-0 sex minuter senare.

– Vi tar till vara på våra chanser, säger Chris Abbott till ppv.

Då tog Södertälje en timeout.

– Vi sa till varandra att vi kan bättre än så här. Vi åker runt som yra höns och smäller inte på ordentligt, säger Stefan Gråhns.

Det hjälpte en stund. Gråhns reducerade till 1-5 och sen var det dags för en ny målkavalkad i den tredje perioden. Fransson tryckte in 6-1 och Albrandt blev även han tvåmålsskytt två minuter senare innan Jonas Almtorp gjorde Södertäljes andra och sista mål för kvällen.

Men Cam Abbott var inte klar. Han ville själv knyta ihop säcken och satte 8-2 för Luleå under en kväll där det mesta gick rätt.

– Helt otroligt. de är bara att titta och njuta av de passningar och spel de står för, säger Fransson om tvillingsförvärven.

Peter Popovic, Södertäljes tränare, kan däremot inte svara på varför hans lag kollapsade.

– Det är svårt att svara på det. Men vi fick ingen vidare start i dag. Vi blev överkörda av tåget. Allt det vi gjorde bra mot Linköping gjorde vi dåligt här, sade han.

– Vi hade pratat om att kriga. I stället blev det hängskalle efter några baklängesmål. Vi visade mycket hjärta mot Linköping, här fanns inget av det, sa han efteråt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela