"Pebben" fixade viktig bortapoäng

Färjestad var nära segern - men då klev storstjärnan fram.

Målvakterna Johan Holmqvist (Frölunda) och Robin Rahm (Färjestad) var planens främsta spelare i Löfbergs Lila Arena.

Då förstår ni att det var målsnålt.

1-1 slutade mötet mellan rivalerna i en match där det var mer kamp än skönspel.

Färjestad fick en bra start när de tog ledningen 5 minuter och 37 sekunder in i den första perioden.

I powerplay fick Dragan Umicevic pucken i tekningscirkeln - för att i nästa sekund avlossa ett dragskott.

Johan Andersson touchar pucken med klubban vilket ställer "Honken" i mål.

Den andra perioden handlade mest om en kvitteringsjakt från Frölunda sida.

Talangen Carl Klingberg kom fri efter tre minuter och Robin Rahm får sträcka ut - och mota pucken med en snygg benparad.

Frölunda vann skotten med 9-10 i mittenronden efter att Mikael Johansson varit närmast att kvittera hemmaledningen när Jesper Mattson satt utvisad för en slashing.

I den tredje ökar tempot - och Frölunda fortsätter sin jakt som till slut resulterar i 1-1.

Backen Henrik Tömmernäs skott från blå styrdes in av den forna NHL-stjärnan Per-Johan Axelsson med några få minuter kvar.

Matchen går till förlängning - men den blir mållös.

Topplaget FBK är fortsatt starka hemma i Löfbergs Lila Arena.