Frölunda bröt HV:s fläckfria segersvit

Mikael Johanssons första mål för säsongen gav poäng borta mot HV71.

Utspelade när Mattias Tedenby hade lekstuga för bara tre veckor sedan när man gästade Jönköping för match mot HV71 senast.

Nu var Tedenby inte med, och kanske var det därför man lyckades betydligt bättre den här gången.

Utspelade var man för all del. Men bara i en period den här gången. Man kom undan med med 0-1 i baken efter första perioden och skulle nog vara glada för det.

– Vi gör ingen bra period alls och det kändes som att vi satt kvar i bussen. 1-0 speglade definitivt perioden, sade tränaren Ulf Dahlén till ppv inför andra perioden.

Inför andra perioden valde man också att göra ett, vad det skulle visa sig, genidrag när man lät hjälpgumman Mikael Johansson gå ifrån sin tillfälliga (nåja, börjar väl bli en närmast konstant plats snart) backplats till att återgå till centerplats.

– I första perioden var jag inte bra alls som back så det kanske var därför Uffe bytte plats på mig, sade Johansson.

Men bytet blev lyckat. I en målrik andra period var det till slut Johansson som avslutade målskyttet med vad som skulle visa sig bli matchens sista mål när han slog in 2-2-pucken med säsongens första mål.

Nicklas Lasu skickade iväg en puck ner i anfallszonen som Per-Johan Axelsson jagade i kapp med Kris Beech om. Pebben vann duellen och skickade in en helt öppnande backhandpass till Mikael Johansson som var helt ren centralt i anfallszonen och enkelt kunde slå in kvitteringspucken.

Efteråt hyllade han - förstås - Pebben Axelssons pass.

– Fantastisk passning av Pebben. Den går inte klaga på. Han kan sin sak och hann se att jag var med där.

I förlängningen hade Johansson senare också den första heta chansen av alla när han fick kanonläge till höger om Andreas Andersson i HV-kassen och sköt den via Andersson och tätt utanför.

Niklas Andersson hade den största chansen av alla när han fick en slumppuck och blev helt ren med Andersson men brände helt i dragningen.

HV:s fläckfria hemmasvit bröts i och med dagens resultat. Utöver det tappade även de serieledningen till Färjestad.