Fem raka med poäng för Djurgården

- 17/11/2009, 22:52 -

"Det är noggrannheten som avgör".

Som så många säsonger nu, är det främst försvarsspelet som Frölunda brukar få kritik för. Något som man tagit fasta på och nu mot Djurgården gick man in för att spela strikt. Något som i slutändan gick sådär och inte blev det heller mycket skapat framåt.

- Vi höll dem ändå hyfsat bra på utsidan i spel fem mot fem. Sedan har ju problem i vårt powerplay. Vi träffar inte helt enkelt inte mål och gör inte mål på de lägen som vi ändå skapar. Vi måste ha en större skärpa, säger tränaren Ulf Dahlén till Canal Plus.

I Frölunda fick junioren Sebastian Idoff vikariera för en sjuk Johan Holmqvist och svarade på det med rädda 29 skott och kanske ge sig själv en chans att spurta in i JVM-truppen. Klart är i alla fall att förlusten absolut inte kan skyllas på Idoff.

- Jag tycker han kommer in bra och ger oss verkligen på alla sätt chansen i den här matchen, menar Dahlén.

Men som sagt - Djurgården var ett klart snäpp bättre än Frölunda den här kvällen. Nye Stanley Cup-vinnaren Mike Zigomanis fick göra mål direkt i debuten för stockholmarna och i mittperioden kopplade man greppet på allvar, då Marcus Krüger serverade en öppnade passning till Nicklas Danielsson och 2-1 var ett faktum.

Därefter kontrollerade Djurgården matchen och efter ett mål i tom kasse av Nichlas Falk, kan man konstatera att laget nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

- Det är noggrannheten som fäller avgörandet. Vi kommer upp och stressar bra, vilket vi måste, annars blir vi tillbakatrycka själva, menar den 39-årige Falk.

- Sedan så är det ju så att de unga killarna tillför en oerhörd energi till laget. Man måste hela tiden vara på tå på varje träning mot dem, annars blir man rundad och får höra det.

Nichlas Falks mål ikväll var för övrigt veteranens första för säsongen.

Hockeysverige.se

Skrivet av: