Onsdag 20 Okt
Stockholm

"Ruskigt dåligt av oss"

Timrå tappade ledningen tre gånger mot Rögle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1-0, 3-2 och 4-3 – vid tre tillfällen hade Timrå ledningen i det kritiska bottenmötet med Rögle. Trots det slutade det med förlust, 4-5, hemma i E.ON Arena. Nu är laget sist i elitserien.

Det vill sig inte för Timrå i årets elitserie. Ännu en gång vek laget ihop sig i en viktig match och gick miste om tre ytterst viktiga poäng i den allt tuffare bottenstriden.

Mot Rögle hade laget långa stunder ett kompakt tryck mot Cristopher Nihlstorps kasse, men den där riktiga killer-instinkten lyste ofta med sin frånvaro.

Timrå såg ut att gå till pausvila med en 3-2-ledning inför den tredje perioden. Men med bara 22 sekunder kvar att spela dundrade Rögles backgigant Dominik Granak in sitt andra mål för kvällen.

Fredrik Hynning satte 4-3 för Timrå tidigt i tredje perioden, men hemmapublikens glädje varade inte länge. Inom loppet av tre minuter vände gästerna på steken. Tommy Enström gjorde 4-4 efter fint förarbete av Simon Hjalmarsson varpå dominante Dominik Granak tog sig en svängom i anfallszonen innan han slog en öppnande diagonalpassning till en omarkerad Mattias Sjögren som satte avgörande 5-4 i en så gott som tom kasse.

– Det är ruskigt dåligt av oss. Vi måste kunna behålla ledningen, säger en frustrerad Fredrik Hynning till ppv efter en match där Timrå tappat ledningen tre gånger.

Rögle tog sin andra raka seger och visade återigen upp starkt spel på bortaplan. Tack vare segern distanserade Ängelholmslaget Brynäs med tre poäng och tog över den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Tuff match, vi spelade dåligt tidigt men lyckas få i gång vårt powrplay. Det är viktigt eftersom det inte har varit så bra på sistone, säger Dominik Granak, som gjorde fyra poäng (2+2) i comebacken efter att ha legat sjuk i svininfluensan förra veckan.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela