Söndag 19 Sep
Stockholm

"Honken" sänkte Brynäs – igen

"Jag har haft en halvjobbig vecka."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han tvingades backa ur tisdagsmatchen mot Djurgården på grund av sjukdom. Men när Brynäs besökte Scandinavium kunde inget stoppa Johan "Honken" Holmqvist. Ännu en gång sänkte han sin tidigare klubb.

Både Frölunda och Johan Holmqvist har haft en säsong med höga berg och djupa dalar. Men mot Brynäs har det av någon anledning fungerat bra. På torsdagen blev det tre nya poäng mot Gävlelaget efter storspel av "Honken" mellan stolparna.

– Jag har haft en halvjobbig vecka så det var skönt att få komma in i matchtempo direkt, säger Frölundakeepern till ppv och syftar på att han insjuknade kort innan mötet med Djurgården i tisdags, något som banade vägen för Sebastian Idoffs elitseriedebut.

"Honken" stoppade 30 skott varav 15 i en vild förstaperiod som bjöd på fyra mål, två för vardera lag. Det var Brynäs som till stora delar hade kontroll över händelserna på isen, men Frölunda som visade effektivitet.

– Vi gör en näst intill perfekt match, men de är effektivare. Det gäller att göra mål, konstaterar Brynästränaren Niklas Czarnecki, vars lag är ineffektivast i elitserien.

Blomdahl blev segerskytt

Frölundas segermål kom i den andra perioden efter ett samarbete mellan ett lite udda par. Kristian Kudroc slog en perfekt genomskärare från det högra sarghörnet och framför mål kunde Patric Blomdahl enkelt raka in 3-2-pucken.

– Jag hade checkat backen i hörnet och tog mig in på mål. Kudroc fick pucken och såg mig. Det var bra gjort, säger Blomdahl.

Johan Holmqvist fick en förhållandevis lugn tredje period och tog säsongens andra seger mot Brynäs. I den tredje omgången motade han 26 skott när Frölunda vann med 2-1 i Läkerol Arena.

– Klart att det är speciellt att möta Brynäs - jag har ju varit med om väldigt mycket i den föreningen - men det var värre i fjol, konstaterar "Honken".

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela