Lördag 18 Sep
Stockholm

Efter skräckskadan: "Yanick mår bra"

Södertäljestjärnan bars ut på bår - sägs ha klarat sig undan med hjärnskakning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i lördagens match mellan Brynäs och Södertälje som Yannick Lehoux fick en tuff tackling i ryggen av Brynäs nyförvärv Petri Kokko och flög rakt in i sargen med huvudet före.

Kanadensaren Lehoux blev liggande på isen i en kvart och sägs ha tappat medvetandet under flera minuter. Sjukvårdspersonal fixerade hans nacke på plats och han fördes sedan till sjukhuset.

I dag kom glädjebeskedet att Lehoux klarat sig undan allvarligare skador. Enligt lagkamraten Björn Bjurling hade Lehoux svårt att somna i natt - men har inga skador på nacke och ryggrad.

– Det såg äckligt ut, jag var grymt orolig för han ett tag, säger Bjurling på sin videoblogg på Nyheter24.

– Snackade med han för någon timme sen och allt är bra med honom. Han hade ont i huvudet och hade svårt att somna. Han blir väl borta i någon vecka förmodligen, men annars var det ingen fara med ryggrad eller något sånt som är skönt att höra.

Bjurling hann dock leverera ett par dystra besked för alla Södertäljefans. Pierre Hedin har fått ryggskott och Jiri Bicek har problem med axeln.

– Hedin är borta nu, har fått ryggskott. Bicek har fått nåt med axeln, är förmodligen borta en vecka också.

– Det oroar lite, vi får hålla tummarna för att det inte är så allvarligt för någon av dem nu. Vi behöver alla killar vi kan få just nu, säger han på sin blogg.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela