Tisdag 21 Sep
Stockholm

"Mitt storarsle gör mer nytta där framme"

Fredrik Warg har hittat sin rätta roll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fredrik Warg hade en tung fjolårssäsong i Modo. Klubbytet till Skellefteå skulle innebära en nytändning, men än så länge har det stora lyftet uteblivit.

Efter en trög säsongsinledning bad den naturlige centern om ett positionsbyte. Numera kan han titulera sig ytterforward.

– Jag kommer in mer i skiten som forward. Jag gillar när det smäller, det tänder mig, säger Fredrik Warg till folkbladet.nu om omskolningen, som har medfört att han hamnat i en ny miljö med två spelare med helt annorlunda spelstil än honom själv.

(Anders) Söderberg och (Erik) Forssell är små och kvicka, då gör mitt storarsle mer nytta där framme och ger ytor åt dem.

Rockaden har gett formstarka Skellefteå två formationer med två centrar i varje. Det ser Fredrik Warg som något positivt.

– Tror att det är något bra, vi har två stycken som kan ta det defensiva ansvaret. Däremot är jag inte nöjd med poängproduktionen, säger 30-åringen, som bara har gjort ett mål på 20 matcher.

I kvällens derby mot Luleå tror Fredrik Warg på seger.

– Vi har en bredare trupp än Luleå. Att vi har fyra jämna kedjor gör att vi blir väldigt jobbiga att möta, säger han till folkbladet.nu.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela