Skellefteå krossade Frölunda

Slog favoriten med 5-2.

Skellefteå kom till start med ett skadefritt lag medan Frölunda saknade Patric Blomdahl, Riku Hahl, Per-Johan Axelsson, Janne Niskala och Joel Lundqvist.

Det dröjde till andra perioden innan Jimmie Ericsson gav hemmalaget ledningen. Sedan rasslade det till två gånger i Frölundamålet innan perioden var slut genom Tim Erixon och Jyri Marttinen. 3-0 till Skellefteå. Janne Niskaia reducerade innan andra perioden var över.

När man trodde att Frölunda skulle komma in och pressa på för att komma ikapp så var det istället Skellefteå som gjorde mål. Skellefteå var klart piggare genom hela matchen och vann rättvist. Pierre-Edouard Bellemare utökade, Joakim Andersson reducerade men det här var Skellefteås match.

Med två minuter kvar att spela fastställde Fredrik Warg slutresultatet till 5-2.

På måndag har Frölunda chansen att bryta deras nypåbörjade förlusttrend då man möter Luleå hemma i Göteborg. Skellefteå spelar borta mot formsvaga Modo på tisdag.