"En av våra viktigaste spelare"

Anton Axelsson gav Timrå ny seger.

Den osannolika 2-0-segern mot HV71 i lördags fick Timrås tuppkam att växa. I eftermiddagens möte med Linköping fortsatte bottenlaget på inslaget spår och tack vare en 3-1-seger kunde laget ta sig över kvalseriestrecket.

Jan Hlavac gav gästerna ledningen med sitt 13:e elitseriemål på 13 matcher tidigt i den andra perioden. Det fick Timrå att höja farten. Kvitteringen kom omgående från fransmannen Laurent Meunier. I slutet av perioden satte sedan Anton Axelsson 2-1, ett mål som visade sig bli avgörande.

- Vi pumpar på bra i den andra perioden och låter dom inte komma upp i banan. Det var kul för "Axie" (Anton Axelsson) att få göra mål också, han är en av våra viktigaste spelare, och nu på slutet har han blivit lite av en boxplay-specialist också. Han brukar inte producera så mycket, så det var skönt för honom att få göra ett mål, säger Timråtränaren Challe Berglund till dagbladet.se.

Daniel Corso satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål i den tredje perioden.

Längst bak svarade Anders Lindbäck återigen för en stark insats, även om han inte alls behövde stoppa lika många skott som mot HV71 senast. 22 skott stod den formstarke keepern i vägen för.

- Målvaktsspelet har varit bra den här veckan, Lindbäck har gjort det bra. Sedan har vi spelat riktigt bra i boxplay. Det är viktiga bitar, säger Challe Berglund.

Hockeysverige.se

/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.