Torsdag 2 Dec
Stockholm

"En av våra viktigaste spelare"

"En av våra viktigaste spelare"
"En av våra viktigaste spelare". Foto:

Anton Axelsson gav Timrå ny seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den osannolika 2-0-segern mot HV71 i lördags fick Timrås tuppkam att växa. I eftermiddagens möte med Linköping fortsatte bottenlaget på inslaget spår och tack vare en 3-1-seger kunde laget ta sig över kvalseriestrecket.

Jan Hlavac gav gästerna ledningen med sitt 13:e elitseriemål på 13 matcher tidigt i den andra perioden. Det fick Timrå att höja farten. Kvitteringen kom omgående från fransmannen Laurent Meunier. I slutet av perioden satte sedan Anton Axelsson 2-1, ett mål som visade sig bli avgörande.

- Vi pumpar på bra i den andra perioden och låter dom inte komma upp i banan. Det var kul för "Axie" (Anton Axelsson) att få göra mål också, han är en av våra viktigaste spelare, och nu på slutet har han blivit lite av en boxplay-specialist också. Han brukar inte producera så mycket, så det var skönt för honom att få göra ett mål, säger Timråtränaren Challe Berglund till dagbladet.se.

Daniel Corso satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål i den tredje perioden.

Längst bak svarade Anders Lindbäck återigen för en stark insats, även om han inte alls behövde stoppa lika många skott som mot HV71 senast. 22 skott stod den formstarke keepern i vägen för.

- Målvaktsspelet har varit bra den här veckan, Lindbäck har gjort det bra. Sedan har vi spelat riktigt bra i boxplay. Det är viktiga bitar, säger Challe Berglund.

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela