"Jag får väldigt fina pass"

Liket satte hattrick mot Rögle.

Det var Rögle för hela slanten i första perioden mot serieledande HV71. Jeremy Colliton satte 1-0 och det syntes för ett tag inte att Rögle är seriens klart sämsta hemmalag.

Men det kom att vända ganska rejält i den andra perioden när HV71 tog tag i matchen och vände på ett effektivt sätt efter tre tämligen vackra fullträffar.

Två av dom sköt Johan Lindström. Han satte både 1-1 och 3-1 efter läckra framspelningar från sina lagkamrater.

Teemu Laine spelade fram till det första. Han kom in på vänsterkanten och hittade Liket framför mål som nära på gick ur vinkel innan han slängde in kvitteringen i halvtom kasse.

Det andra framspelningen var ännu värre. Andreas Falk var bakom förlängda mållinjen och slängde in en backhandpuck framför mål som Lindström tryckte upp i krysset.

- Jag får ju väldigt fina pass... det är skönt att puckarna sitter, sade Lindström till ppv.

- Jag får ju stå helt själv där och får en bra pass och hänger den högt, tyckte han om det andra målet.

Det blev till slut ett hattrick för Lindström som avslutade målskyttet i matchen med att sätta 4-2 i tom kasse i slutskedet i en match där Stefan Liv storspelade i HV-kassen och räddade 34 skott.

Bland de 34 skotten fanns en straffräddning på Jakob Johansson i inledningen av tredje perioden.

- Vi har ju varit nere i en svacka, så det var väldigt, väldigt skönt. Första perioden var inte alls bra. En av våra sämre för i år, tyckte Stefan Liv om matchen.

Sen hade han sig egen utläggning om att man lyckades behålla serieledningen i och med segern.

- Det har jag egentligen ingen koll på riktigt... men så länge vi vinner lär vi ju inte tappa den.

Angående Rögles tafatta hemmaspel, som bara bringat in tolv poäng på 15 matcher, hade Jeremy Colliton en förklaring till varför det går som det går.

- Jag tror att när saker börjar komma med en sån där förlustsvit så blir det omedvetet så att folk börjar tänka mycket på det och då spinner det liksom vidare.

- Vi måste börja vinna lite mer hemma om vi har tänkt att nå slutspel, och det är vårat mål.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar