Nordström Färjestads segerskytt

Färjestad hade inga problem att vinna med 2-0 när laget mötte Timrå hemma i kvällens omgång i elitseriehockeyn.

Timråmålvakten Johan Backlund lyckades hålla nollan i två raka matcher. Det var först när finske backen Ari Vallin gjorde sitt första elitseriemål för Färjestad efter 16.13 i andra perioden som Backlund tvingades att kapitulera.

Hemmalaget var bäst i första perioden medan Timrå tog över något i den andra. Då storspelade emellertid Backlunds målvaktskollega Jonas Gustavsson i Färjestadsmålet. Den nyblivne landslagsmålvakten fortsatte att reda ut besvärliga situationer i den tredje perioden och gav Karlstadslaget bästa förutsättningarna för seger.

När Peter Nordström lyckades pricka in 2-0 efter en tilltrasslad situation i den tredje perioden kändes matchen avgjord. Timrå pressade på mot slutet men lyckades inte få hål på Jonas Gustavsson inför skrala 5 186 åskådare i Karlstad.