Foppa var tillbaka - på allvar.
5 av 5
Foppa var tillbaka - på allvar. - Foto: Scanpix

Matchstraff för "Foppa" i comebacken

Modo har haft det tungt den senaste tiden, men med Forsberg på isen så kom första segern för nya tränaren, Hannu Aravirta. Frölunda besegrades på bortais med uddamålet, 2-3.

Peter Forsberg var äntligen tillbaka i spel efter sin revbensskada.

Han var med under hela kvällens match borta mot Frölunda i Göteborg, vilket skulle visa sig bli en oerhört tuff och jämn tillställning mellan två lag som verkligen är i behov av poäng.

Det var hemmalaget som började klart piggast mot ett Modo som såg aningen skakat ut.

Gästerna drog på sig massor med utvisningar i inledningen, men trots detta så lyckades inte Frölunda utnyttja sina chanser i power play.

Ledningsmålet - och periodens enda - kom i stället efter 12.48 då Kristian Kudroc sköt och Fredrik Pettersson krigade in returen.

I andra perioden tog Modo över allt mer och pressade för en kvittering. Man vann skotten med 9-14 och perioden med 0-1, efter att Hannu Pikkarainen överlistat Johan Holmqvist i hemmakassen.

Det var därmed helt jämt inför slutperioden.

En period som skulle visa sig bli oerhört svängig och händelserik, även om det tog nästan halva perioden innan första målet föll.

Modos finske back, Samuli Suhonen, som gjorde sin blott tredje match med laget denna lördag, prickade in sitt första mål i Mododressen.

Kvitteringsmålet tände gästerna som tog över allt mer och efter 52.24 kunde lagets norske stjärna, Mats Zuccarello-Aasen, fixa ledningsmålet efter att han lurat ner "Honken" i kassen.

Frölunda pressade på för att åstadkomma först och främst en reducering, vilket man också lyckades med. Janne Niskala dundrade in 2-3 från blålinjen, men närmre än så kom inte göteborgarna.

I slutminuten fick "Foppa" matchstraff för att först ha crosscheckat en motståndare och sedan tjafsat med domarna.

Matchen avslutades dessutom med ett stort slagsmål. En grinig match kunde egentligen bara sluta på ett sätt.

Allt som allt en bra insats av Modo. Hannu Aravirta tog sin första seger som huvudtränare för klubben och "Foppa" är tillbaka. Mer kan inte begäras.