1 av 3
Peter Forsberg smågrinig.
2 av 3
Peter Forsberg smågrinig. - Foto: Bildbyrån
3 av 3

Foppa: "Jag har alltid varit grinig"

Modostjärnan om den sega omstarten.


Modo har inte förlorat sedan Peter Forsberg återvände från sin revbensskada, men för veterancentern har det gått förhållandevis trögt. I en intervju med allehanda.se erkänner stjärnan att han inte har varit på topp.

- Jag har varit för lite på is innan den senaste comebacken och det har jag känt av på matcherna, säger "Foppa" som dock är nöjd med lagets spel bort sett från den senaste matchen.

- Som lag har vi spelat bättre på sistone, förutom Frölundamatchen senast då vi kanske var mentalt trötta efter en rad av bra matcher. Vi tog inte hemjobbet som vi skulle och vågade inte spela ut tillräckligt.

Lördagens hemmamöte med Frölunda präglades av ett dåligt powerplay från Modos sida. Det tar Peter Forsberg på sig ansvaret för.

- Jag höll i pucken för mycket. Vi måste röra oss bättre i PP men vi jobbar på bra varianter under träningarna, berättar han.

Sedan comebacken mot Frölunda borta för en och en halv vecka sedan har "Foppa" visat prov på sitt vresiga humör på isen. Han har bara två assist på fyra matcher sedan matchen i Göteborg, men desto fler utvisningsminuter.

- Jag har alltid varit grinig. Man är inne i viktiga matcher och man vill verkligen någonting. Men jag har lagt för mycket energi på fel saker på sistone. När det flyter på brukar jag vara lugnare, säger Peter Forsberg till allehanda.se.

Nästa match för Modo blir mycket viktigt. I morgon möter man Luleå på bortais. Luleå som ligger fyra poäng ovanför Modo i tabellen.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!