Stockholm

Ryggen stoppar ännu Jönsson

Det blir bättre - och så blir det sämre igen. (TT)


Läs mer

Stelhet i ryggen ena dagen, nästan problemfri nästa.

Så ser tillvaron ut för Färjestadsveteranen Jörgen Jönsson, som missar ännu en elitseriematch.

– Men jag är hoppfull, och tycker ju att jag blir bättre, säger Jönsson till TT.

En efterhängsen ryggskada samt den knäskada han drog på sig 2006 har ställt till det för Färjestadscentern Jörgen Jönsson under säsongen.

Då skadan i förra veckan hade stoppat honom från spel i sju elitserieomgångar i rad gick det till och med så långt att läkare och ortoped rådde 36-åringen att lägga skridskorna på hyllan.

Men Jönsson trotsade experternas råd, fortsatte med sin rehabträning och gjorde comeback mot Frölunda i lördags. Matchen därpå, mot Skellefteå, tvingades han dock lämna isen igen och i Karlstadlagets segermatch mot Linköping senast saknades han helt.

"Blir bättre tycker jag"

På lördagen missar han ytterligare en match - mot Modo borta.

– Det går mycket upp och ner och jag känner mig relativt bra i dag (fredag). Jag får sikta på måndagsmatchen i stället, säger Jönsson. Man rådde mig att sluta, men sa att det inte blir någon akut förändring om jag fortsätter spela. Och det blir bättre tycker jag, men det kommer ta tid.

Färjestads klubbläkare Bo Lindwall - som var en av dem som avrådde Jönsson från fortsatt spel - menar att ryggproblemen, som kan beskrivas som krampkänningar och som uppstår när en disk utsätts för press, inte går att vila bort.

– Problemen är egentligen inte kopplade till graden av aktivitet, säger Lindwall till TT. Vi lade alla korten på bordet och sade att så här är det. Sen fick Jörgen själv fatta sina beslut. Han har stenkoll och får säga ja eller nej till spel.

"Vill spela flera matcher i rad"

Att bara spela till och från inget som Jönsson tycker sig ha någon glädje av. Innan han gjorde comeback mot Frölunda lämnade han beskedet att han ger rehabsatningen en chans fram till jul. Därefter får han ta ställning till resten av säsongen.

– Det gäller väl lite fortfarande. Kommer jag inte upp i en bra nivå innan jul så får vi se hur det blir. Det viktiga nu är att kunna spela flera matcher i rad. Det är inte lönt att spela en match, och sen vila, och så spela igen. Då tillför man inte laget någonting.

TT: Så vad tror du om spel före jul?

– Jag är hoppfull och det kan ju mycket väl bli så att jag spelar flera matcher i december.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.