Timrå måste rycka upp sig ett snäpp om de ska ta sig vidare.
1 av 4
Timrå måste rycka upp sig ett snäpp om de ska ta sig vidare. - Foto: Bildbyrån
Brynäs vann sist på Hovet, Markström måste spika igen om det ska räcka för Brynäs.
2 av 4
Brynäs vann sist på Hovet, Markström måste spika igen om det ska räcka för Brynäs. - Foto: Bildbyrån
Linköping hittade tillbaka till sitt dominanta spel förra matchen när de vann med 6-2.
3 av 4
Linköping hittade tillbaka till sitt dominanta spel förra matchen när de vann med 6-2. - Foto: Bildbyrån
Det har varit jämnt mellan Färjestad och Skellefteå. FBK vann i sudden-death senast.
4 av 4
Det har varit jämnt mellan Färjestad och Skellefteå. FBK vann i sudden-death senast. - Foto: Bildbyrån

Allt om kvällens kvartsfinaler

I kväll är det dags för den tredje omgången av kvartsfinalerna i SM-slutspelet. Häng med när Nyheter24 granskar alla matcher.


SM-slutspelet har varit riktigt jämnt än så länge och det står 1-1 i matcher i alla kvartsfinaler utom en. Det är bäddat för spänning och många utav matchserierna kommer troligtvis att avgöras i den sjunde omgången.

Timrå - HV 71: 0-2 i matcher.

Den här matchserien har varit jämn än så länge och båda matcherna har avgjorts i sudden-death, där HV 71 har varit snäppet vassare. HV har inte riktigt hittat formen, men de har en spetskompetens som inte går av för hackor. Pasi Puistola och Jukka Voutilainen har visat härlig slutspelsform.

Timrå har stått upp riktigt bra och de har lite revanschkänslor eftersom att HV har slagit ut dem de senaste två slutspelen. Men Daniel Corso och Martin Sonnenberg måste visa sig snart om Timrå vill fortsätta säsongen.

Målvakterna blir avgörande.

Brynäs - Djurgården: 1-1 i matcher.

Djurgården har börjat båda matcherna riktigt bra och de har spelat med en hög frenesi. Men de har inte lyckats få mål på suveräne keepern Jacob Markström riktigt. Han storspelade senast på Hovet och har fått en rejäl skopa självförtroende.

För Djurgårdens del gäller det att få igång målskyttet igen. Marcus Nilson gjorde mål sist - och kommer behöva göra många fler. Brynäs har en bra stöttepelare i Markström, men måste också de hitta en målskytt. Ungdomarna Anton Rödin, Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg får stort förtroende - och levererar.

Powerplay och boxplay blir avgörande.

Frölunda - Linköping: 1-1 i matcher.

Det här känns som det hetaste mötet på förhand sedan Linköpings målvakt, Fredrik Norrena, överföll Frölundas Jens Karlsson brutalt. Frölunda har en gratischans i och med att Norrena saknas och den orutinerade Christian Engstrand kommer att stå tre matcher i rad. Det har han inte gjort på hela säsongen.

Linköping har gått knackigt på sistone, men hittade tillbaka till sitt dominanta spel senast. Frölunda hade det tungt, men är inne i en bra trend överlag, saknaden av lagkaptenen Joel Lundqvist kommer dock bli stor.

Även här blir målvakterna en stor faktor.

Färjestad - Skellefteå: 1-1 i matcher.

Även i den här finalen har det varit ruggigt jämnt. Första matchen vann Skellefteå med uddamålet och den andra knep Färjestad i sudden-death. SAIK måste få fram spelarna som kan avgöra matcher, så som Brad Moran. Hittills är det den defensive backen Ivan Majesky som har klivit fram och producerat poäng.

I Färjestad var det Dragan Umicevic som klev fram och avgjorde senast. Vi lär få se mer av honom. Det har varit spridda skurar i Färjestads poängproduktion än så länge. Men sist visade stjärnorna att de börjar komma igång.

Avgörande blir spetskompetensen.

/
/
/
/
/
/
/
SM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.