HV 71

Husqvarna Garden (0)

Areanan ligger i på adressen Jönköping, Sweden

HV71 är en ishockeyklubb i Jönköping som grundades 1971 under namnet Husqvarna Vätterstad 1971. Klubben spelar i Svenska Hockeyligan (SHL), den högsta serien inom svensk ishockey. Laget är populärt känt som HV eller "HÅVE" bland supportrarna, och även som HV blå.

HV71 spelar sina hemmamatcher i Husqvarna Garden, som ligger i stadsdelen Rosenlund i Jönköping. Klubben har sina rötter både i Jönköping och Huskvarnaområdet. Sedan klubben bildades har HV71 vunnit fem SM-guld, senast år 2017. Ett intressant faktum är att HV71 är det lag som har vunnit SM-guld med den lägsta placeringen i grundserien. Detta hände säsongen 1994/1995 då laget slutade på åttonde plats i grundserien.

Efter att ha spelat en säsong i den näst högsta serien, Hockeyallsvenskan, lyckades HV71 vinna den hockeyallsvenska finalen säsongen 2021/2022. Detta resulterade i att klubben återigen kvalificerade sig för spel i SHL.

HV71 har en stor och lojal supporterbas som följer laget både på hemma- och bortamatcher. Supportrarna sjunger ofta sången "HÅVE" efter Cruts låt, vilket har blivit en populär hejarramsa för klubben.

Sammanfattningsvis är HV71 en framstående ishockeyklubb i Jönköping som har vunnit flera SM-guld och har en trogen supporterskara. Efter att ha spelat i Hockeyallsvenskan återvände klubben till SHL genom att vinna den hockeyallsvenska finalen.

10 Mar, 08:00
Leksand vann borta mot HV 71 i SHL med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Leksand avgjorde i sista perioden.

HV 71 tvingas till kval efter förlust

8 Mar, 08:40
HV 71 måste kvala för att inte åka ur SHL. Det står klart efter förlust, 2-4 (2-0, 0-1, 0-3), på bortaplan mot Växjö.

HV 71 avgjorde mot Örebro Hockey i tredje perioden

6 Mar, 08:40
Matchen mellan hemmalaget HV 71 och gästande Örebro Hockey var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde HV 71 och vann matchen i SHL med 3-2 (2-1, 0-1, 1-0).

Linköping vände i andra mot HV 71

3 Mar, 08:00
Bortalaget HV 71 ledde matchen mot Linköping, men i andra perioden fick Linköping rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och HV 71 orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 4-1 (0-1, 3-0, 1-0) i matchen i SHL.