Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linköping slog Frölunda - kvar i topp

- 03/01/2009, 21:55 -

Frölunda hade chans att gå upp i topp i elitserien. Men Linköping spelade säkert försvarsspel och vann med 3-2 och befäste därmed sin serieledning.

Frölunda hade chans att gå upp i topp i elitserien. Men Linköping spelade säkert försvarsspel och vann med 3-2 och befäste därmed sin serieledning.

Frölundas tränare Ulf Dahlén har talat mycket om att laget måste spela med stort tålamod när man möter så defensivt täta lag som exempelvis Linköping. Det tålamodet lyste med sin frånvaro i Scandinavium på lördagskvällen.

Frölundas spelare blev ofta ivriga och tappade positioner djupt nere i bortalagets zon och det gav Linköping flera snabba spelvändningar och kontringar. Det var flera gånger de kom tre mot två eller två mot en i Frölundas zon.

– Vi började bra, men efter några minuter blev det flera felbeslut från vår sida. Vi gick helt enkelt bort oss, sade Dahlén.

Linköping tog också ledningen i mitten av första perioden efter en dålig rensning framför Frölundas målvakt Johan Holmqvist. Holmqvist var dock bra i målet och utan honom kunde Linköpings ledning varit större efter första perioden.

Frölunda höll på att tappa matchen helt när Linköping ökade på till 2-0 efter bara 59 sekunder i den andra perioden. Då såg det ut som att Linköping skulle gå mot en enkel seger.

Men två mindre bra ingripanden av Linköpings målvakt Daniel Henriksson gjorde att Frölunda fick kontakt i matchen igen.

– Vi blev lite för passiva i andra perioden och det gav Frölunda liv, sade Lener.

Där i mittperioden kände det som att det lag som gör det tredje målet kommer att vinna matchen.

Det visade sig också att det tredje målet gav segern till Linköping.

Frölunda har under säsongen kritiserats för sitt dåliga spel i numerärt överläge. Nu stämde även Ulf Dahlén in i den kritiken:

–Jag måste erkänna att vi var dåliga i powerplay i kväll. Vi var till och med riktigt dåliga.

Skrivet av: