Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wikegård: "Jättekredd till HV71"

- 20/04/2010, 09:42 -
Niklas Wikegård tycker att HV71 förtjänade segern i går.
1 av 3

Niklas Wikegård tycker att HV71 förtjänade segern i går.

HV71 lyckades till sist vinna i förlängningen efter att Jukka Voutilainen gjorde mål.
2 av 3

HV71 lyckades till sist vinna i förlängningen efter att Jukka Voutilainen gjorde mål.

Scanpix

Djurgården forcerade in en puck i den sista matchminuten genom Jimmie Ölvestad.
3 av 3

Djurgården forcerade in en puck i den sista matchminuten genom Jimmie Ölvestad.

Scanpix

Niklas Wikegård har analyserat gårdagens oerhört jämna SM-final mellan Djurgården och HV71 i sin videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. I går möttes Djurgården och HV71 i den tredje SM-finalen i Globen. Matchen togs till förlängning - efter två sena mål i den sista perioden - och väl där kunde HV:s Jukka Voutilainen slå in pucken bakom Djurgårdens Gustaf Wesslau och fastställa slutresultatet: 1-2.

– HV71 får fler klara chanser att göra mål än vad Djurgården får den här matchen. Det förvånar mig lite grann, jag trodde att Djurgården på ren kraft, arbetsinställning och vilja skulle få fler chanser på Liv, säger hockeyexperten Niklas Wikegård i sin videobloggNyheter24.

Wikegård säger sig vara imponerad över att HV har gjort sin hemläxa. De har nämligen tajtat ihop sitt försvar ordentligt och de visar upp en helt ny disciplin.

– Känner väl att det blev inte den här riktiga DIF-forceringen. Men jättekredd till HV som spelar ett bra och starkt försvarsspel där Pasi Puistola, Janne Niinima och även Nichlas Torp spelar bra. Laget hjälper varandra på ett bra sätt.

Målvakternas match

Den här matchserien beskrevs ju bland annat som målvakternas final. Där den rutinerad HV-målisen Stefan Liv ställs mot den unge DIF-keepern Gustaf Wesslau. I gårdagens match är Wikegård imponerad över den äldres spel.

– Liv kommer upp med några riktigt fina räddningar. Man ska ha riktigt klart för sig att i de tre perioderna - det är en jämn match - har HV de största lägena. DIF har en i underribban i sista sekunderna - det är jämnt.

Men han ger även stort beröm till den skadedrabbade Gustaf Wesslau i Djurgården.

– Wesslau gör ett gäng riktigt kvalificerade räddningar och sen har faktiskt HV några chanser man tokmissar.

"Det kan svänga fort"

Efter att HV71 har tagit ledningen i matchserien med 2-1 väntar nu två stycken matcher på rad i Jönköping. Wikegård tror på en liten HV-fördel.

– Det är mycket hockey kvar. Det tippar lite åt HV71. Men Djurgården spelar med massor med backar och forwards. De har massor med kraft kvar.

– Rond fyra på onsdag kommer att bli väldigt öppen. HV71 visade riktig jävla tåga, full kredd, men det kan svänga fort i den här serien, säger Niklas Wikegård i sin videoblogg på Nyheter24.