HV71 har ett ordentligt slagläge med ledning 2-1 i matcher och två raka hemmamatcher.
1 av 4
HV71 har ett ordentligt slagläge med ledning 2-1 i matcher och två raka hemmamatcher. - Foto: Bildbyrån
De lyckades - för sjätte gången i slutspelet - vinna efter sudden-death sist.
2 av 4
De lyckades - för sjätte gången i slutspelet - vinna efter sudden-death sist. - Foto: Bildbyrån
Djurgården måste vinna en av de två matcherna för att säkra en match till i Stockholm.
3 av 4
Djurgården måste vinna en av de två matcherna för att säkra en match till i Stockholm. - Foto: Bildbyrån
Djurgårdsfansen är portade från Kinnarps Arena.
4 av 4
Djurgårdsfansen är portade från Kinnarps Arena. - Foto: Bildbyrån

Dramatiken fortsätter - allt om SM-finalen

I kväll är det dags för den fjärde SM-finalen mellan HV71 och Djurgården. Det står 2-1 i matcher HV - som har två matcher hemma i Kinnarps Arena.


JÖNKÖPING. I kväll kör den fjärde SM-finalen igång när Djurgården gästar HV71 i Kinnarps Arena. Det är ett av två möten som sker i dag och i morgon. Vinner HV båda sina hemmamatcher är guldet säkrat till Jönköping. Samtidigt får Djurgården spela i Jönköping utan stöd från de egna fansen - eftersom att de är portade från Kinnarps Arena.

Efter att HV71 för sjätte gången i slutspelet lyckades vinna i sudden-death i Globen i måndags fick de grepp om matchserien och har nu ett rejält slagläge med två stycken hemmamatcher.

Förra matchen gick - som tidigare - i jämnhetens tecken. Det var målsnålt, men HV71 var det lite bättre laget. Djurgården som i vanliga fall har varit ruggigt energiska spelade inte alls med samma frenesi i måndags.

Matchen var mållös till de sista fem minuterna. Matchens bäste spelare, Mattias Tedenby, satte 1-0. Men Djurgården skulle kvittera med mindre än minuten kvar efter grovjobb av Jimmie Ölvestad. Djurgårdens Kristofer Ottosson hade en styrning i innerribban när det återstod fem sekunder.

Voutilainen sköt matchserien till HV-fördel

I förlängningen var HV bäst, trots att Djurgården hade spelat två stycken powerplays lyckades ändå HV71 vinna efter fint samarbete mellan Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen. Voutilainen sköt matchserien till HV-fördel.

Djurgården måste vinna minst en av de två matcher som väntar i Jönköping och Kinnarps Arena för att få spela en match till hemma på Hovet. Om de ska lyckas med det måste de spela med mer energi och aggressivitet.

Gustaf Wesslau gjorde comeback i förra matchen och storspelade, som tidigare under slutspelet. Hans konkurrent i HV-kassen, Stefan Liv, hade inte allt för mycket att göra, men han visade också upp ett stabilt spel.

HV71 måste hitta tillbaka till sitt forna powerplay-spel. De har inte gjort ett enda mål i numerärt överläge mot Djurgården - som har spelat magnifikt i boxplay.

Björn Melin är fortfarande ett frågetecken och det är ännu oklart om han kommer att kunna medverka i kvällens drabbning.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!