Timrå vann hemma

Timrå vann över Djurgården med 4-2.

Timrå var mycket hetare och hungrigare direkt från matchstart och spelade ut Djurgården under första perioden. 2-0 i första pausvilan var klart i underkant. Timrå kunde ha avgjort matchen genom att öka på till 3-0 i spel fem mot tre, men då liksom i övriga power-play blev Timråspelarna lite för passiva.

Avgörandet kom dock i upptakten av andra perioden då kedjekamraterna Johan Andersson och Petr Tenkrat prickade in två mål inom loppet av 37 sekunder.

Timrå hade bra kontroll på matchen under resten av matchen trots att Djurgården lyckades snygga till förlustssiffrorna genom två mål av Niklas Anger.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.