Tisdag 20 Apr
Stockholm

Lindström flyttar hem till Skellefteå

Ikväll blev Joakim Lindström klar för en återkomst till Elitserien och skrev kontrakt med Skellefteå för de kommande två säsongerna och återvänder till klubben han lämnade 1999. - Det är roligt att en kille från bygden vill flytta hem, säger sportchefen Lasse Johansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKELLEFTEÅ. Det har varit på gång en längre tid och ikväll blev det klart. Joakim Lindstsröm återvänder till Skellefteå igen efter att ha varit borta från klubben sedan han lämnade för Modo 1999 för hockeygymnasiet.

Efter spel i Modo, Troja, ÖSK, Sundsvall, Syracuse, Columbus, Iowa, San Antonio, Phoenix och Nizjnij Novgorod är han nu hemma igen och har skrivit på för två år.

- Joakim är en riktigt bra hockeyspelare som trots sin ålder sitter på mycket erfarenhet från flera av de bästa ligorna. Nu vill han flytta hem igen och då är vi självklart nöjda med att få välkomna Joakim i vår trupp, säger sportchefen Lasse Johansson till klubbens hemsida.

26-åringen fick finna sig i en centerroll i sin KHL-klubb Nizjnij Novgorod under säsongen. En roll som gav honom tio mål och 20 assist på 55 matcher och ett uppsagt kontrakt efter säsongen slut.

Lindström fick aldrig riktigt något genombrott som elitseriespelare, trots fyra säsonger med Modo i Elitserien.
Under NHL-lockouten valde han att avsluta säsongen i AHL och blev sedan kvar i Nordamerika fram till ifjol.

Där har han inte minst gjort stor succé i AHL, med 182 poäng på 200 matcher. I NHL har det bara blivit 81 matcher med 28 poäng, där 20 av dom kom på 44 matcher med Phoenix säsongen innan han flyttade till Ryssland.

- Han är kreativ och skicklig på det han gör. Han är en riktigt bra spelare som dessutom vill bli bättre och jobbar för det varje dag, och han gillar att tävla och vinna. Han har helt enkelt fina kvalitéer, säger Lasse Johansson.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela