Stockholm

Frölunda jagar vidare

En poäng och ännu ingen vinst. Ett pressat Frölunda tar ikväll emot Modo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Frölunda Indians ses av många som en kandidat till SM-guldet. Men laget har efter fyra omgångar endast en poäng mot Södertälje. Inte ett godkänt facit för den kräsna göteborgspubliken. Ikväll gästar Modo Scandinavium och hemmafansen förväntar sig en vinst.

Den nye tränare Ulf Dahlen blir inte oroad av den usla starten.

– Det är klart att vi inte fått de poäng vi vill ha, men det finns mycket positivt ändå. Frånsett premiären, släpper vi bara in två mål i snitt per match. Vi har lyckats rätta till de små grejer som vi har velat och har hela tiden lyft vårt spel, säger Ulf Dahlén till klubbens hemsida.

En sak som inte fungerat, trots spelare som Niklas Andersson och Tomi Kallio, är målskyttet. Sex mål på fyra matcher är inte acceptabelt för ett lag som har som målsättning att vinna guld.

– Vissa saker kan du inte visa på film eller förklara på en taktiktavla. Ibland trillar målen in, ibland är det lite trögare. Så länge vi fortsätter att skjuta och fortsätter att jobba, vet jag att det kommer att lossna, säger Dahlen.

Ikväll ställs de mot ett Modo som även de startat knackigt. En vinst på tre matcher är ovanligt för ett lag med Modos kvaliteer men inget som skrämmer assisterande tränaren Fredrik Andersson.

– Som vanligt en riktig utmaning. Vi vet att Frölunda är under press och att de kommer att vara laddade till tusen. Men det ska vi också vara och vi brukar trivas bra i Scandinavium, tycker Andersson.

Matchen mot Frölunda kan ge Örnsköldsvikklubben chansen att klättra på tabellen. Dessutom får vi ikväll se en match-matchen mellan brödrarna Victor och Oscar Hedman. De två kommer att för första gången ställas mot varandra men Modos Victor ser fram emot mötet med storebrorsan.

– Klart det känns lite konstigt, men samtidigt inspirerande, säger lillebror Victor, till modohockey.se.

Frölunda har vunnit fyra av lagens fem senaste matcher och senast Modo vann i Scandinavium var i oktober 2006.

Sedan tidigare är det klart att Frölundas Fredrik Pettersson missar matchen. I Modo saknas profiler som Magnus Wernblom och Andreas Salomonsson. Nu får Modo istället lita sig till sina yngre killar som hittills gjort ett bra jobb.

- Visst var det så. Juniorkedjan har gjort ett suveränt jobb, säger Andersson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.