Forsberg var inte helt nöjd med den provspelande Viktor Mårtensson.
Forsberg var inte helt nöjd med den provspelande Viktor Mårtensson. - Foto: Håkan Nordström/SCANPIX

”Foppa” sågar provspelare

Jippolaget Icebreakers spelade under fredagkvällen i Västerås och besegrade ett förstärkt allsvenskt hemmalag med 6-5, efter bland annat kvitterings- och matchvinnande mål av Nicklas Bäckström i den tredje perioden.


VÄSTERÅS. Peter Forsberg var dock inte helt nöjd med hur Västerås uppträdde mot NHL-stjärnorna och veteranerna i Icebreakers. I synnerhet gällde det Västerås 21-årige provspelaren Viktor Mårtensson - som förra säsongen samlade på sig 186 utvisningsminuter i division ett med Borlänge.

- Han borde det ta det lite lugnt i en sån här match. Visst, lite tacklingar får det ju vara, men man behöver ju inte gå till överdrift, sa Forsberg till Viasat efter matchen.

- Det är ju en del spelare hos oss som inte försäkrade, så det skulle ju inte vara bra om någon blev skadad här. Det måste man tänka på.

Kvällens match gav inte heller Forsberg några positiva besked avseende hans ständiga fotproblem och något eventuellt spela i Modo den här säsongen.

- Nej, som det kändes nu så blir det absolut ingenting. Det kändes inte alls bra och nu är oddsen höga. Men jag ska åka hem nu och försöka klura ut något, men det känns som sagt inte bra.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.