Lördag 1 Okt
Stockholm

Luleå hemmavann mot Frölunda

Luleå besegrade Frölunda med 4-2 på hemmaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hemmalaget tog ledningen genom Tommi Miettinen och fick sedan in två puckar till innan perioden var över. I mitten av den andre perioden reducerade Lars Eller för bortalaget. I den sista perioden fick Luleå in en sen puck och fastställde slutresultatet.

Det var en underhållande uppgörelse med två ansikten; ett där Luleå visade guldklass och totalt spelade ut Frölunda, och ett annat där hemmalaget tappade allt ju längre matchen led.

Hemmalaget chocköppnade med tre mål i första perioden, och visade upp spel som taget ur instruktionsboken. Allt fanns där, tempo, vilja och aggresivitet framför båda målen.

Inför andra perioden bytte Frölunda målvakt, Ari Ahonen mot Johan Holmqvist, och satte högsta fart på isen. Efter sju minuter kom utdelningen, med ett reduceringsmål i numerärt överläge.

I slutrundan fortsatte Frölundas press, och med fyra minuter kvar kom ytterligare en reducering i numerärt överläge. Frölunda tog ut målvakten i slutminuten, men chansningen lyckades inte, utan ledde till ett baklängesmål i öppen kasse.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.