Stockholm

Jämtin siktar på serieseger

"Nu har vi fokus på att vinna serien."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Toppmötet mellan HV71 och Linköping slutade 2-2.

– Nu har vi fokus på att vinna serien så att vi får med oss en positiv känsla in i slutspelet. Det går inte att trycka på en knapp för att lyfta sig när slutspelet börjar, sade Linköpings Andreas Jämtin.

Torsdagens match mellan HV71 och Linköping var både en repris på förra årets SM-final och en match mellan ettan och trean i elitserien. Ett riktigt toppmöte alltså.

– Det var bra fart i matchen, men jag vet inte om det var så bra hockey, sade HV-forwarden Martin Thörnberg.

HV tog poäng för åttonde matchen i rad. Dock har det bara blivit en enda poäng i flera av dessa åtta matcher, varför laget har tappat mark i serietoppen.

–Även om vi är obesegrade så blir det en negativ känsla när vi inte tar trepoängare. Vi lyckas sällan spela på topp i 60 minuter, sade Thörnberg.

Fyra poäng

Efter torsdagens match är avståndet upp till serieledande Linköping fyra poäng. Nio matcher återstår.

– Det lilla extra saknas. Men får vi bara lite mer flyt och kan knäppa några fler trepoängare så kan det gå fort uppåt i tabellen, sade Thörnberg.

Landslagsuttagne Thörnberg gjorde mål nummer 22 för säsongen när han satte slutresultatet 2-2. 22 mål är personbästa.

– När man har börjat göra mycket mål är det skönt så länge det fortsätter. Ibland behöver man den där extra kicken som det ger att göra mål, sade Thörnberg.

Jämtin målade

Andreas Jämtin gjorde sitt tredje mål för Linköping sedan återkomsten till elitserien. Förre HV-spelaren Jämtin stod framför mål i power play och kunde turligt styra in Carl Gunnarssons skott med byxan.

– Jag vet knappt om det var jag som gjorde det. Någonting träffade mig, men det kan lika gärna ha varit en klubba, sade Jämtin. Under torsdagen blev det också klart att HV71 förstärker med tjecken Kamil Piros under resten av säsongen. Piros är center och kommer närmast från tyska Kölner Haie.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.