Utekväll slutade i fyllecell för Timråspelare

- 08/11/2010, 18:31 -
Timo Pärssinen var en av de två Timråspelarna som fick sova i fyllecell.
1 av 2

Timo Pärssinen var en av de två Timråspelarna som fick sova i fyllecell.

Mikael Fritzon / SCANPIX /

Mikko Jokela.
2 av 2

Mikko Jokela.

Stig Kenne / SCANPIX

Trots lördagens förlustmatch mot AIK bestämde sig Timrås Timo Pärssinen, 33 och Mikko Jokela, 33, att tillbringa natten på krogen. Ett val de säkerligen lär ångra i dag.

SUNDSVALL. Med anledning av uppehållet i elitserien på grund av Karjala-cup valde flera Timråspelare att tillsammans tillbringa måndagsnatten på en krog i Sundsvall.

Natten slutade i fyra timmars fyllecell för forwarden Timo Pärssinen och fem och en halv för backen Mikko Jokela. Trots det långa elitserieuppehållet och att inget olagligt inträffat så ser Sundsvallsklubben allvarligt på det inträffade.

– Vi har pratat med såväl Timo och Mikko som övriga spelare om detta och viktigheten av att uppträda på ett sätt som anstår elitidrottsmän, säger Timrås klubbdirektör Thomas Johansson till Sportbladet.

Spelarna själva ser inte lika allvarligt på det inträffade och anser att de inte gjort något otillåtet.

- Det hände, det är inget brott vi gjort. Det är inget allvarligt. Man ska sluta dricka i god tid och det ska inte sluta som det gjorde nu. Men jag tycker inte det är jättefarligt. Man får tänka efter mer nästa gång, säger Pärssinen till Sundsvalls Tidning.

Timrå IK väljer att låta båda spelarna gå ostraffade från händelsen, trots de hårda orden från klubbdirektören.