Onsdag 18 Maj
Stockholm

Luleås sportchef anmäld för rasism

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström anmäls för att ha skrikit rasistiska glåpord från läktarplats i tisdags.
1 av 3
Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström anmäls för att ha skrikit rasistiska glåpord från läktarplats i tisdags. Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN
Luleå Hockeys vice ordförande Thor Stöckel tar avstånd från rasism.
2 av 3
Luleå Hockeys vice ordförande Thor Stöckel tar avstånd från rasism. Foto: STIG KENNE / SCANPIX
Målet var Skellefteå AIK:s Yared Hagos.
3 av 3
Målet var Skellefteå AIK:s Yared Hagos. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström är anmäld för att ha skrikit rasistiska kommentarer under matchen i tisdags mot Skellefteå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lars "Osten" Bergström:

Då: Succétränare för Luleå Hockey och tog klubben till dess första och enda SM-guld 1996.

Nu: Sportchef i Luleå Hockey och anmäls för rasism efter att ha skrikit glåpord från läktaren till Skellefteås Yared Hagos.

LULEÅ. I den första semifinalmatchen i tisdags möttes de bittra norrlandsrivalerna Skellefteå AIK och Luleå Hockey. Under matchen är det flera ögon- och öronvittnen som har bevittnat Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström skrika rasistiska kommentarer till Skellefteås Yared Hagos.

– Vid upprepade tillfällen skrek han negerjävel och negersvin till Yared Hagos. När han kom ut till tredje perioden så sa jag åt honom att det var ett lågvattenmärke att han som sportchef i Luleå skulle hålla på så. Då vände han sig om mot mig och skrek "Håll käften gubbdjävel" ett flertal gånger, säger ett av ögonvittnena som satt vid "Osten" till Norran och fortsätter:

– Det verkar inte ha tagit på honom utan han fortsatte att skrika rasistiska saker i tredje och fjärde perioden. Jag hade hoppats att han skulle be om ursäkt när jag sa åt honom, men det gjorde han inte, säger personen.

"Osten" förnekar uppgifterna

Det ska ha varit ett flertal personer som både såg och hörde "Ostens" rasistiska skällsord från läktarplats. Han har dessutom blivit anmäld av tre olika personer till Svenska ishockeyförbundet.

Även Luleå Hockey har tagit del av uppgifterna om "Ostens" beteende.

– Jo, Pea (Skellefteå AIK:s klubbdirektör Per-Anders Israelsson) berättade att han hade hört av någon att det har skett. Men jag kan inte kommentera rykten. Då skulle jag inte hålla på med annat. Vi har naturligtvis en policy i föreningen att man inte ska använda kränkande och rasistiska uttryck, säger Luleå Hockeys vice ordförande Thor Stöckel.

"Osten" hälsar via Stöckel att han är chockerad över uppgifterna. Han var han engagerad i matchen och uttryckte både positiva och negativa saker. Men han känner inte vid att han har stått för några rasistiska kommentarer.

Luleå och Skellefteå möts i den andra matchen i semifinalerna under torsdagskvällen klockan 19.00 i Coop arena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt