Förundersökning inleds mot Luleås "Osten"

- 05/04/2011, 15:24 -
Lars "Osten" Bergström har hela tiden nekat till anklagelserna.
1 av 2

Lars "Osten" Bergström har hela tiden nekat till anklagelserna.

Stig Kenne / SCANPIX

Yared Hagos fightas med Luleå-spelare framför mål under semifinalserien.
2 av 2

Yared Hagos fightas med Luleå-spelare framför mål under semifinalserien.

Bror Persson / SCANPIX /

Det fortsätter storma kring Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström som anklagas för hets mot folkgrupp efter att han enligt uppgift kallat Skellefteås Yared Hagos för "negersvin". Nu inleds en förundersökning om händelsen.- Polisen ska nu höra de personer som kan tänkas veta mer, säger åklagaren Stina Westman.

UMEÅ. Under den första semifinalmatchen mellan Luleå och Skellefteå ska vittnen ha hört Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström skrika bland annat "negersvin" till Skellefteå-centern Yared Hagos.

Polisen i Skellefteå anmälde Bergström för hets mot folkgrupp och nu väljer åklagaren Stina Westman i Umeå att inleda en förundersökning.

- För att inleda en förundersökning krävs det bara en låg misstankegrad. Men utifrån den information jag har tagit del av kan det vara så att det handlar om ett brott, säger hon enligt Aftonbladet.

"Osten" har varit rubrikernas man under hela slutspelet, framför allt på grund av rasistanklagelserna men även för att ha brutit en överenskommelse mellan elitserieklubbarna när han anmälde Djurgårdsspelarna Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad till disciplinnämnden.